Voleem H1 in nieuwe outfit en verlies tegen Huizen

EEMNES – Voleem H1 gesteund door Unive en Regiobank met nieuwe trainingspakken en tassen. De wedstrijd tegen Huizen H2 werd met 4-0 verloren.
Het beloofde een spektakel te worden vrijdagavond tussen Huizen H2 en Voleem H1. Afgelopen jaar waren het twee spannende duels. Aangezien de ploegen dit jaar 1 en 2 staan in de promotieklasse, was de verwachting dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn.
De ambiance was prachtig in de Prima Donna Kaas Arena, waar een speciale volleybalvloer ligt die extra demping geeft. Het is een genot om op deze nieuwe vloer te spelen voor elke volleyballer in deze regio.De spelers van Voleem verschenen in de nieuwe trainingspakken en tassen, die eerder waren overhandigd door Chantal Maijvis (Unive) en Harold Eggenkamp (Regiobank).
De eerste set ging gelijk op tot 19-19 en na een goede servicebeurt (3
aces) van Maarten Bokhoven van Huizen, ging de winst met 25-19 naar
Huizen.
De tweede set was spannend. Echter de tweede scheidsrechter was zeer aanwezig, en gaf continue opmerkingen tav randzaken naar Voleem (zelfs de waterflessen moesten worden verplaatst). Dit gecombineerd met een paar beslissingen van de 1e en 2e scheidsrechter op cruciale momenten in deze set, leidde ertoe dat aanvoerder Dennis de Wit van Voleem zijn beklag deed over de arbitrage, en kreeg hiervoor een gele kaart. Voleem liep uit naar 22-24, maar kon de vier setpoints niet afmaken. Huizen pakte de zege op 29-27.
In de derde set serveerde Huizen goed, en had Voleem moeite met de pass. De scheidsrechter hielp een handje, door zeven keer in het nadeel van Voleem te fluiten (touches niet gezien, gestolen bal niet gezien, tweede bal van veldspelers affluiten etc). Het stond na discutabele beslissingen 14-6 voor Huizen, en de set werd door beide ploegen met gemengde gevoelens uitgespeeld. Het werd 25-17.
De vierde set startte Huizen goed en bij een voorsprong van 9-3 werd Huizen 5 keer afgefloten voor blok, net- en voetfouten. Het was niet altijd zichtbaar wat er precies niet klopte. Dat leidde ertoe dat spelers van Huizen naar de 1e scheidsrechter hun beklag deden over de scheidsrechterlijke beslissingen, die op zijn beurt de gele kaart nu op zak hield. Het was duidelijk dat de scheidsrechters deze wedstrijd op promotieklasse niet aanvoelden. De 4e set eindigde in 25-17.
Overall gezien was Huizen vrijdag de betere ploeg, dus een verdiende overwinning. Maar het optreden van de scheidsrechters wierpen een schaduw over deze topwedstrijd in de promotieklasse. Na de wedstrijd is op constructieve wijze door beide ploegen met de scheidsrechters gesproken.
De volgende wedstrijd is Unicornos op 11 oktober om 16:30 uur in de Hilt.
Het belooft een leuke regio-derby te worden.
En op zaterdag 1 november is KVA de tegenstander om 16:30 uur in de Hilt.

Related posts