Eemnes Energie gaat van start!

EEMNES Donderdag 1 februari 2016 is Coöperatie Eemnes Energie officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een energiecoöperatie vóór en dóór Eemnessers welke binnen de gemeente hét loket zal zijn voor realisatie van oplossingen voor alle vraagstukken betreffende duurzame energie.

Gemeente geeft groen licht
Zoals bekend is heeft de Gemeente Eemnes in 2010 een duurzaamheidsdoelstelling geformuleerd om de CO2 uitstoot met 25% te verminderen in 2020.  Wethouder Niels Rood, verantwoordelijk wethouder en aanjager vanuit gemeente Eemnes, heeft het initiatief genomen om binnen de gemeente Eemnes een coöperatie als deze in het leven te roepen, met als doel het verduurzamen van Eemnes en de gemeente te voorzien van allerlei oplossingen betreffende duurzame energie, zoals inkoop van energie, opwekken van energie, zonnepanelen en veel meer. Hiervoor is onlangs een startsubsidie verstrekt.

Wat is Eemnes Energie?
Eemnes Energie is er voor alle soorten energievraagstukken vóór en dóór Eemnessers. Zowel aan de leverancierskant als aan de vraagkant. De coöperatie en haar leden gaan zorgen voor de energiebehoeften van ons als inwoners en bedrijven van Eemnes. Samen inkoopvoordeel behalen, samen zorgen voor de verduurzaming van Eemnes. Het eerste bestuur, bestaande uit Peter van Drenth, Lissy Hartog, René Pie en Arjan Bijman, is met vliegende vaart van start gegaan om de behoefte te kanaliseren en de eerste projecten uit te rollen. Het eerst geplande project is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de voetbalkantine van SV Eemnes. Daarnaast worden er afspraken gemaakt over samenwerking met Stichting Eemnes Opgewekt naar nul op de meter.

Vóór en dóór Eemnessers
De coöperatie moet een platform zijn voor alle Eemnessers die willen meewerken aan de verduurzaming van Eemnes. Dat kan op heel veel manieren; door gezamenlijk groene energie te produceren of in te kopen en door energie te besparen in en rond het huis of bedrijf.  Één van de manieren waarop je groene energie kunt produceren is het inrichten van zonnedaken, dit kan gefinancierd worden vanuit de besparing van de energiekosten. Eemnes Energie kan alle inwoners en bedrijven begeleiden bij het realiseren van de verschillende energieoplossingen.

Zelf meedoen
Eemnes Energie gaat van start en nodigt alle Eemnessers uit om mee te doen met dit initiatief en gebruik te maken van de mogelijkheden om actief te werken aan de verduurzaming van onze directe omgeving. Meedoen kan door lid te worden van de coöperatie. Aanmelding kan de website www.eemnesenergie.nl

Informatieavonden
In maart zijn er informatieavonden waar belangstellenden kennis kunnen maken met Eemnes Energie. Bent u geïnteresseerd in Eemnes Energie en wilt u meedenken? Meld u dan aan voor één van deze avonden, dit kan via onze website of door een e-mail te sturen naar info@eemnesenergie.nl.
Datum: 10 én 29 maart 2016

Locatie: De Blommenhoeve aan de Meentweg 37A

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Related posts