Column: Les vacances

franse alpen

En toen was het eindelijk zover, vakantie! De vakantiebestemming is dit jaar toch niet het Gooi geworden. Alleen al vanwege het weer. Toen we vertrokken was het nergens mooi weer, behalve in het uiterste zuiden van Frankrijk. Dus ‘moesten’ we wel die kant op.

Zoals gebruikelijk vertrokken we zonder een vast plan, maar wel met een auto beladen met tent, slaapzakken en kleding voor elk weertype. De eerste dag kwamen we helaas niet zover, vanwege diverse wegwerkzaamheden onderweg. Op een groot deel van onze route hadden we vertraging. Uiteindelijk streken we neer op een camping in de Auvergne, waar we de tent nog net konden opzetten, voordat een heftig onweer losbarstte. De temperatuur daalde tegelijkertijd flink. De dag erna was het koud en regenachtig. Dit was niet de goede plek.

Dus reden we verder in zuidelijke richting en besloten ons geluk in de Franse Alpen te beproeven. Een adembenemende route voerde ons naar een hooggelegen camping in een owildernisgebied waar recent een wolf was waargenomen. Het weer was hier goed. En zelfs voor onze kleine man viel hier genoeg te beleven: een paar vriendjes en een leuke ‘aire de jeux’. Maar lekker lang buiten zitten ‘s avonds zat er niet in vanwege de grote hoogte. Na een paar dagen besloten we om verder te gaan.

Via een waanzinnig mooie bergpas bereikten we het zuiden en de Middellandse Zee. Vlakbij Nice en Monaco zaten we diezelfde dag nog in een hele andere wereld. Wat zalig om in slaap te vallen met het getjilp van krekels en het gekwaak van kikkers op de achtergrond. Zij gaven elke avond een prachtig concert. De camping lag namelijk in de buurt van een moeras. Verder was de zee vlakbij, een tropische omgeving en lekker warm. Eindelijk, heerlijk!

We hebben er dit jaar veel moeite voor moeten doen, maar we hebben een leuke tijd gehad waar we nog lang op kunnen teren. Alle indrukken zijn door ons opgeslagen. Toch is het na die leuke weken fijn om weer terug te zijn in… ons vertrouwde Eemnes.

Timmertaal

Related posts