Eemnes bakt  …… Appeltaart! Doet u ook mee?

 

In de vorige Rotonde heeft u al de aankondiging kunnen lezen over onze appeltaart bakwedstrijd. Zoals beloofd hierbij alle informatie om mee te kunnen doen.

Bak een appeltaart (dat is nogal logisch, nietwaar?). Wat voor appeltaart dat is, maakt u helemaal zelf uit en er is keuze genoeg uit de ontelbare appeltaart recepten. Een Franse Tarte Tatin of een met een fraai versierd deegdeksel of toch die klassieke Hollandse appeltaart met deegraster. Wel kaneel of kruidnagel? U mag het helemaal zelf bepalen!

Belangrijk is dat u uw taart met het bijbehorende recept op woensdag 18 februari as. tot 13.00 uur kunt inleveren bij Bakkerij Café Tetteroo bij het winkelcentrum De Minnehof. Zet voor alle duidelijkheid uw naam en adresgegevens en telefoon/emailadres op het recept. Vanaf 14.00 uur gaan we alle ingezonden taarten beoordelen en we hopen dat het er vele zullen zijn. De jury is samengesteld uit burgemeester Roland van Benthem (en als u het nog niet wist; hij lust wel een stukje appeltaart), patron-patissier Léon Tetteroo en onze redacteur John Krabbendam. De jurering is openbaar, dus er kan niet gesjoemeld worden. Nieuwsgierig? U bent van harte welkom!

De jury beoordeelt elke appeltaart  op het uiterlijk en de presentie alvorens de vulling en de deegkorst aan een nauwlettend onderzoek te onderwerpen. De smaak is vanzelfsprekend van het allergrootste belang, maar het oog wil ook wat. Als laatste criterium houden we rekening met originaliteit. Zit er een heel verrassend ingrediënt in of is er voor een bijzondere vorm gekozen?

Natuurlijk wilt u weten wat er te winnen valt. De winnaar krijgt naast de eeuwige roem ook een gratis patisserie workshop voor twee personen (!) bij de Volksuniversiteit . Deze workshop wordt jaarlijks in samenwerking met Bakkerij Tetteroo georganiseerd. De inzenders van de drie als beste beoordeelde taarten krijgen tevens een tegoedbon voor koffie of thee met gebak voor twee personen bij Bakkerij Café Tetteroo. De uitslag, de foto’s en het winnende recept publiceren we in de eerstvolgende Rotonde en is natuurlijk ook na te lezen op De Rotonde digitaal.

Goed om te weten is dat de appeltaart die na de jurering over is door het publiek kan worden geproefd. Overgebleven taart krijgt een goede bestemming.

Zoek u bakblik, doe mee en win de eretitel  Patissier Eemnes 2015!

Related posts