Eemnes bruist organiseert duurzaam festival

In een toch al feestelijk jaar is Eemnes nog een festival rijker geworden. Met “De Smaak van Eemnes” wil stichting Eemnes Bruist laten zien wat er lokaal allemaal te vinden en te doen is. Het tweedaagse festival zal plaats vinden op 10 en 11 juli op het evenemententerrein aan de Wakkerendijk.

Voor het festival wordt er samengewerkt met onder andere restaurant Wakker, Kookstudio Eemnes en café Schippers Welvaren. Het programma staat vol met diverse onderdelen. Zo is er een high tea, een dorpsdiner en een feestavond op vrijdag en kan je op zaterdag wakker worden met Gerard Wortel of aanschuiven bij de dinershow. Op beide dagen wordt er een beroep gedaan op voornamelijk lokale ondernemers of ondernemers uit aangrenzende gemeentes. Daar komt nog bij dat het festival waar mogelijk volledig biologisch en fairtrade zal zijn. Ook dat is vrij uniek, aldus Diny Dop-Beverwijk, voorzitster van Eemnes Bruist. “Veel festivals houden zich nog niet echt bezig met de duurzame mogelijkheden die er zijn. Met Eemnes als fairtrade gemeente en de veelzijdigheid van de lokale ondernemers, is het een geweldige uitdaging om het festival zo duurzaam mogelijk te maken”
Het idee voor het festival speelt al langere tijd door haar hoofd. “Eemnes heeft veel te bieden op het gebied van muziek, maar ook lekker eten en ambachten. Zo hebben we zalmrokerij Snel-Koelewijn bereid gevonden om de Eemnessers een workshop zalm roken te geven. Maar ook Gerard Wortel zal deelnemen aan het festival, hij verzorgt een unieke ontbijtshow”

Uniek zal ook het dorpsdiner zijn, waarbij de deelnemers een kookworkshop krijgen van James Andriese van Kookstudio Eemnes. Het resultaat van deze workshop zal vervolgens gezamenlijk genuttigd worden met passend entertainment. Omdat we in Eemnes ook van een feestje houden, is de vrijdagavond gereserveerd voor de feestavond waarbij de DJ’s van radiostation 100%NL hun opwachting zullen maken met de 100%NL muziektour met misschien wel een special guest..

De kaartverkoop voor het nieuwe festival is inmiddels begonnen. Bezoekers kunnen zelf kiezen welk onderdeel zij bezoeken, maar er zijn ook dagkaarten en 2 dagen kaarten verkrijgbaar via de site desmaakvaneemnes.nl. Hier kan men ook meer informatie vinden over het hoofdprogramma, de deelnemers en wat er nog meer allemaal te doen is rondom de tent.

 

De organisatie is nog op zoek naar sponsors, deelnemers en vrijwilligers. Vooral die laatste zijn onmisbaar! Wie wil komen helpen bij dit unieke festival kan zich melden via info@bruisendeemnes.nl.

Dit geldt ook voor bedrijven die willen sponsoren. Voor diverse activiteiten worden ook nog deelnemers gezocht. Ook zij kunnen zich via bovenstaand adres melden of contact opnemen met de stichting via 06-48706091.

Related posts