Eemnes er Thomas Visser Nederlands kampioen Beachhandbal

Tijdens het Nederlands Beachhandbal kampioenschap dat afgelopen weekend in Biddinghuizen gehouden werd is het team waarin de Eemnes er Thomas Visser speelt Nederlands kampioen geworden.

 Het team dat onder de naam Hiekka Hauska (Fins voor strand en zon) speelt wist zowel op zaterdag als ook op zondag alle wedstrijden met overmacht te winnen. Het team Hiekka Hauska is op initiatief van Dennis Heuvelman samengesteld uit jeugdige toptalenten. Het doel is om met dit team toe te werken naar de kwalificatie voor de jeugd-olympiade in Brazilië in 2017 waar beachhandball voor het eerst op het programma zal staan. Het Beachhandbal is net als beachvolleybal een snel aan populariteit winnende sport.  De Beach sporten staan op dit moment enorm in de belangstelling, het fun-gehalte, de sportiviteit en de spectaculaire acties maken het beachhandball tot een geweldige publiekssport. Dit Nederlands Kampioenschap was het eerste meetmoment voor de jeugdige selectie en ze zijn met vlag en wimpel geslaagd. In juli gaat de route naar Brazilië verder met de deelname aan de Europese tour en zullen de mannen zich meten met de top van Europa.

 

 

Op de bijgevoegde foto een spectaculaire doelpunt van Thomas

Related posts