BEL-Art expositie in het BEL- Kantoor

BEL-Art expositie in het BEL- Kantoor
Op donderdag 19 november wordt om 17.00 uur de 26e BEL-Art tentoonstelling geopend. Tijdens deze editie is werk te zien van Karin Teesink-van den Berk, Winnie Fokker en Betty Johann- Bitter.
Fotografe Karin Teesink- van den Berk is een groot paardenliefhebster. Zij heeft onder andere acupressuur en cranio sacraal therapie voor paarden gestudeerd. Aangezien zij voor het behandelen van de dieren begint met het kijken hiernaar, is de stap naar het fotograferen van paarden snel gemaakt
De liefde voor kunst heeft Winnie Fokker van huis uit meegekregen. Zij volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst in Laren. Haar werk bestaat uit beelden en portretten welke uiteindelijk in brons zijn gegoten. Haar stijl is figuratief en heeft soms historische kenmerken. Daarbij is de mens haar voornaamste uitgangspunt. Haar werk tijdens de expositie bestaat o.a. uit een serie kleine portretten van Gooise boeren anno 1900. Eveneens aanwezig zijn de in brons gevangen schilders Jaap en Willem Dooijewaard. erfgooiers

Betty Johann- Bitter raakte op 37 jarige leeftijd in de ban van het tekenen met inkt. Vooral bomen zijn favoriet in haar werk maar ook sfeervolle wintertekeningen van oud Larense monumentjes. Inmiddels siert menig tafereel uit haar geboortedorp in de Larense boekhandel als een bijzondere ansichtkaart en heeft ze een aardig oeuvre aan tekeningen en prenten opgebouwd.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 13 januari 2016 tijdens kantooruren van het BEL-Kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. ( vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur gesloten)
Winnie Fokker Erfgooiers Brons 2 verb

Related posts