De stichting Eemnes Opgewekt naar Nul op de meter (ENOM) breidt uit.

De stichting werkt in opdracht voor de gemeente Eemnes en heeft tot doel om door advies en ontzorging particuliere woningbezitters te helpen hun woningen energetisch te verbeteren. Dit ter ondersteuning van de algemene doelstelling van de gemeente om voor 2020 25% CO2 ten opzichte van 2008 te reduceren. In Eemnes zijn ongeveer 1500 particuliere woningen met label C, D of slechter (jaren 80 of ouder) waar met een investering van 5000 tot 15000 euro een energie besparing van 30 tot 50% te halen is. De stichting is bezig bewoners te benaderen en bij interesse een studie uit te voeren naar de mogelijkheden om hun energievraag te reduceren.
Het is zelfs mogelijk om het huis zo aan te passen dat een woning net zoveel energie produceert als dat de woning en zijn bewoners gebruiken. Dit is een Nul op de Meter woning. In feite heeft u dan een huis dat aan de nieuwste strenge energienorm voldoet.
De stichting adviseert op verzoek huiseigenaren over:
• Welke energiebesparende maatregelen zijn toepasbaar (isolatie, ventilatie, apparatuur, ledverlichting)
• Welke duurzame energie opwekking is mogelijk (zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, warmteterugwinning)

Voor eind 2015 zullen de eerste 60 aangemelde woningen van een gratis advies worden voorzien.
Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit mooie initiatief? Door de vele werkzaamheden is er plaats voor nieuwe bestuursleden en wordt er gezocht naar lokale energieadviseurs. Opleiding en vergoedingen zijn aanwezig. Kijk voor meer informatie op www.eemn.es of neem contact op met de stichting via Ed van der Vaart.

Related posts