Voedselinzamelingsactie Boni te Eemnes

Eemnes – Het is mogelijk om zaterdag 7 november in supermarkt de Boni te Eemnes uw steentje bij te dragen aan de inzameling van voedsel voor arme mensen in ondermeer Oost-Europa en Afrika. U kunt dan bijvoorbeeld één blik bonen kopen, maar ook een compleet voedselpakket aanschaffen voor de hulp -organisatie Dorcas.

Eemnesser Jan Stern organiseert de inzamelingsactie. Hij is verbonden aan de Evangelische Gemeente Eemnes. ”Ik wil samen met ander leden van onze kerk
er zijn voor mensen die onze hulp hard nodig hebben.”

Dorcas komt in actie voor de allerarmsten ongeacht hun religie, ras of politieke voorkeur in Oost-Europa en Afrika. Ook steunt de organisatie vluchtelingen uit onder andere Syrië, Irak en Libanon die in kampen zitten in hun eigen regio.

Stern legt uit waarom vluchtelingen de voedselpakketten hard nodig hebben: “Wereldwijd zijn er zestig miljoen vluchtelingen waarvan de helft kinderen. Ontheemd verblijven zij in hun kapotgeschoten land of verblijven zij in tentenkampen die om het land heen liggen.”

‘Voedseltekort belangrijkste reden om te vluchten’

Volgens Stern is het voedseltekort één van de belangrijkste redenen dat vluchtelingen hun geboorteland of tenetenkampen verlaten en naar het rijke westen vluchten. Dorcas helpt hen ter plaatse, maar heeft daarvoor veel voedsel en andere artikelen nodig. De nood is hoog.

Stern hield vorig jaar ook al de inzamelingsactie. Toen schaften consumenten tweeëntachtig dozen aan. Hij hoopt nu stiekem op honderd dozen of meer. Vandaar het verkeersbord op de foto: – op naar de honderd! –

Stern verwacht dat mensen sneller een doos zullen kopen dan vorig jaar, omdat mensen nu een kant – en – klaar voedselpakket kunnen aanschaffen. Vorig jaar moesten mensen nog zelf de producten bij elkaar zoeken in de winkel. “Mensen die haast hebben, kunnen nu ook meedoen met de actie”, aldus Stern.

¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Deelnemende partijen:

* Contactpersoon, coördinator en lid van de Evangelische Gemeente Eemnes:
Jan Stern, Jonneveen 30, 3755 XB, Eemnes. J.stern@live.nl 06-16931993

* De Boni te Eemnes, Torenzicht 80, 3755 CD Eemnes.
Telefoonnummer: 035- 5311410 de bedrijfsleider is de heer Wim de Ruiter.

* 19 leden van de Evangelische Gemeente Eemnes. ( www.egeemnes.nl )

* De stichting: ‘Dorcas’. Zij verzamelen voedsel in Nederland en brengen dat
per vrachtwagen en /of schip naar o.a. landen in Oost – Europa en Afrika,
maar vooral ook naar vluchtelingenkampen rond Syrië, Irak en Libanon .
Adres: Bedrijvenweg 3, 1619 BK Andijk, www.dorcasvoedselactie.nl,
info@dorcas.nl 0228- 595900.

Related posts