FLARDEN UIT EEN NAJAARSWEEKJE…..

Een bijzondere week:
Op donderdag ontdek ik het sportnet van Ziggo: kanaal 14.
Ik “val” ’s morgens rond 9 uur in een golfwedstrijd in Dubai en
raak verslaafd… Tot het einde van de wedstrijd,  twee uur is het dan,
blijf ik kijken en het ergste is dat er de volgende dag wéér golf zal zijn.
Nu combineer ik het kijken met het huishouden: sta te strijken voor de tv.
’t Is een geluk dat mijn glazen salontafel niet breekt: ik wil een zgn. backswing die ik in slow motion zie, nadoen….. dat gaat dus maar net goed!
Er sneuvelt weliswaar een vaas, maar dat was een oudje uit de kringloopwinkel.
Op zaterdag geef ik mijn eerste kerstboomworkshop, in Bussum en terwijl ik kratten vol kerstballen uit mijn auto laad, kom ik twee volwassen Zwarte Pieten tegen. We raken in gesprek en gaan pas ons weegs nadat ik een handvol pepernoten krijg  en de Pieten van mij een kerstbal die prompt als oorbel gaat dienen. Leuk toch, die samensmelting van feestjes!
Jammer alleen dat de sneeuw die is beloofd, niet komt.
Zondag ga ik shoppen, maar  betrap me erop dat ik na “Parijs” en “Brussel” toch niet zo onbevangen meer door de nauwe, drukke straatjes van Naarden Vesting loop.
Maandag heb ik een afspraak in Johanneshove, waar ik binnenkort een dagje vrijwilligerswerk ga doen. Ik voel me piepjong  tussen de bewoners, maar denk tegelijkertijd “hoe lang nog, zal ik piepjong zijn, waar kom ik ooit misschien terecht?”
Dinsdag is het echt werken: op de fiets  een rondje middenstand van Laren “doen”: hen proberen te enthousiasmeren tot het plaatsen van een advertentie in het Art Magazine 11, het kunsttijdschrift dat ook volgend jaar weer tijdens de Atelierroute Laren zal worden verspreid. Aan het einde van de dag heb ik drie toezeggingen.
’s Avonds snel de kratten met kersspul weer in de auto zetten en op naar Almere. Nee, ik kom geen leuke Pieten tegen.
Woensdag ga ik met een vriend en mijn zus lunchen. Als ik de menukaart zie, kijk ik naar haar en tegelijkertijd zeggen we “dat neem ik”, wijzend op de kippenlevertjes met spek en ui, lievelingseten uit onze jeugd, maar je ziet het bijna niet meer op de kaart staan. Wat ik gelukkig echt nóóit meer op een menukaart zie en gelukkig ook nooit te eten krijg bij vrienden is bakbloedworst. Wat vond ik dat uitgesproken vies.
En dan is het al weer donderdag, dit keer geen golf, maar ik realiseer me wel dat  Ziggo Sport me veel tijd zal kosten, want behalve golf, vind ik ook tennis en voetbal leuke spelletjes!

Related posts