OPEN DAG SCOUTING RABOES GROOT SUCCES

Laren – De afgelopen zaterdag bij Scouting Raboes gehouden Open Dag was een doorslaand succes. Naast ruim 100 jeugdleden en vrijwilligers van het Raboes zelf, waren bijna eenzelfde aantal belangstellenden van buitenaf in het bos van de populaire jeugdvereniging present.

Onder hen bevonden zich zo’n 40 kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 tot 18 jaar uit vooral Laren, Blaricum en Eemnes. En dat is precies de doelgroep waar het Scouting Raboes om gaat. Inmiddels heeft de club al 15 nieuwe aanmeldingen binnengekregen. Nieuwe aspirant leden kunnen vrijblijvend enkele zaterdagmiddagen meedoen.

Naast brood bakken op houtvuur (met 25 kilo brooddeeg!), mini-pionieren en een stoer slackline parcours, was de spectaculaire opening van een gloednieuwe kabelbaan het hoogtepunt van de dag. De eer om als eerste een ritje te maken viel ten deel aan Pim Tomesen (21), vrijwilliger bij de jongens scouts. Als Indiana Jones ging hij in vliegende vaart van de kabelbaan af en vloog uiteindelijk door een papieren muur. Tientallen kinderen zijn hem daarna met veel plezier gevolgd.

Pim is al vanaf zijn zesde jaar enthousiast lid van Scouting Raboes. Zelf begonnen als welp is hij inmiddels al enige tijd teamleider van diezelfde welpen geweest. Hij is een van de bedenkers van het kabelbaan project en heeft samen met 14 andere leiders en leidsters een officiële kabelbaan training gevolgd.

De kabelbaan en de nodige andere nieuwe spelmaterialen zijn mogelijk gemaakt door donaties van de Lakeland Foundation en het Coöperatief Fonds Rabobank. De Larense loco-burgemeester Tijmen Smit was aanwezig om te bekijken hoe de het afgelopen jaar door Scouting Raboes gewonnen Wally Moes Prijs was besteed.
Voor nadere informatie over Scouting Raboes kunnen kinderen, ouders en andere belangstellenden terecht op www.scoutingraboes.nl. Zeer binnenkort is ook een videoverslag van de Open Dag te zien op de Facebook pagina van de vereniging.

Related posts