Start verkoop 37 woningen in de Heemweide fase 2

Op donderdag 19 november aanstaande start de verkoop van het deelproject de Heemweide fase 2 in Zuidpolder, Eemnes. De 37 woningen die in verkoop gaan, zijn verdeeld in rijwoningen, herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en semi-vrijstaande woningen. In de Heemweide fase 2 wordt de dorpse en landelijke architectuur van Nieuwe Oogst en de Heemweide fase 1 voortgezet. “Mensen willen prettig en comfortabel wonen, maar wel in de vertrouwde sfeer van een dorp.” Aldus stedenbouwkundig ontwerper, Peter Verschuren.

Na de succesvolle verkoop van het eerste deelgebied Nieuwe Oogst is in het voorjaar van 2015 de 1e fase van het tweede deelgebied de Heemweide in verkoop gegaan. Een van de makelaars vertelt: “De verkoop van de woningen is zeer snel gegaan, wat uniek was in die periode. Maar de interesse in Zuidpolder is nog steeds erg groot. De start verkoop van de Heemweide fase 2 is daarom goed nieuws voor alle geïnteresseerden.”

Bouwen met het oog op morgen
Naast de hoogwaardige en dorpse uitstraling van woningen, kenmerkt Zuidpolder zich doordat de wijk bijzonder energiezuinig is. “De gemeente Eemnes en de projectontwikkelaars hebben afgesproken dat de woningen voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Voor dit deelplan geldt dat de woningen nu al voldoen aan duurzaamheidseisen die pas wettelijk gelden vanaf 2020, waarbij de zogenaamde Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) 0,0 is”, aldus Niels Rood, wethouder duurzaamheid van Eemnes. De EPC geeft aan hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning is. Concreet betekent dit, dat bij gemiddeld gebruik van energie, de energierekening aanzienlijk lager is dan bij bestaande bouw en zelfs nieuwbouw elders. De aannemer licht toe: “Het ontwerp is zo uitgekiend dat de woningen zoveel mogelijk georiënteerd zijn op de zon, uitgevoerd worden met een hoogwaardige isolatie, en voorzien zijn van energiezuinige installaties en zonnepanelen.”
De EPC=0 norm geldt voor energie die gebruikt wordt voor het verwarmen of koelen van de woning, gebruik van warm water, verlichting en ventilatie. In Zuidpolder wordt zo maximaal comfort met een minimale energiebehoefte gerealiseerd.

Unieke woningen in de Heemweide fase 2
Ook in de Heemweide fase 2 kunnen woningzoekenden kiezen uit verschillende woningtypes. De woningen zijn onderling sterk verschillend door afwisselende gevels en kleurgebruik; hierdoor is elke woning uniek. De grote dakoverstekken, erkers, rijke detaillering en het hoge afwerkingsniveau dragen bij aan een hoogwaardige uitstraling. De woningprijzen beginnen bij € 259.500,- V.O.N. voor rijwoningen en € 409.000,- V.O.N. voor een royale twee-onder-een-kapwoning. Een semi-vrijstaande woning is beschikbaar vanaf € 435.000,- V.O.N.

Verkoopbijeenkomst 19 november 2015
Op donderdag 19 november is van 19.00 – 21.00 uur de start verkoop van de 37 woningen uit het deelplan de Heemweide fase 2. De bijeenkomst vindt plaats in ‘De Deel’ aan de Wakkerendijk 162 in Eemnes. Tijdens deze avond staan makelaars en ontwikkelaars klaar om alle vragen te beantwoorden. Bezoekers kunnen via een inschrijfformulier de interesse voor één of meerdere bouwnummers aangeven. Bij meerdere gegadigden voor dezelfde woning, vindt er o.l.v. een notaris op een later tijdstip een loting plaats. Op de site www.woneninzuidpoldereemnes.nl kunnen geïnteresseerden zich al inschrijven om op de hoogte te blijven.
Natuurlijk dorps wonen
Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een polderlandschap omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen zo’n 500 woningen, die gefaseerd worden gerealiseerd. Het project Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en projectontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over het project en de wijze waarop Zuidpolder wordt ontwikkeld. Voor het actuele woonaanbod kijkt u op www.woneninzuidpoldereemnes.nl.
15735_ext 37 heijmans vervolgfase rijwoning Anemoon

Related posts