December 2015 de maand van Kerstzang in en rondom Eemnes

Traditiegetrouw is er in en rondom Eemnes weer een grote hoeveelheid kerstconcerten en kerstsamenzang waarvan er een aantal op deze pagina uitgelicht worden. Als het buiten koud wordt en we verlangen naar licht en sfeer is koormuziek de kortste weg naar ons hart. Waar veel Eemnessers ieder jaar weer graag van willen genieten, ook al moeten ze daarvoor soms even Eemnes verlaten.

Op zondag 13 december aanvang 15.00 uur, is er weer het grote Kerstconcert met Samenzang van Muziekcentrum Paul Snoek in de Petrus&Pauluskerk te Soest, de toegang is vrij maar er is wel een deurcollecte. Aan dit ideale startschot voor de kerstperiode werken maar liefst 9 koren, een koperquintet, organist Henk de Ruig en pianiste Annemiek Jussen mee. Het geheel o.l.v. dirigent Paul Snoek.

Op dinsdag 15 december aanvang 19.30 uur is de Volkskerstzang in de H. Nicolaaskerk (Wakkerendijk 58, Eemnes) in aanwezigheid van o.a. burgemeester Roland van Benthem. De samenzang heeft dit jaar als thema: ‘Nergens plaats….. ?’  m.m.v. een koperensemble, Ensemble Leger des Heils korps Zeist, o.l.v. Cor Nieuwenhuijse, Vrouwenkoor Uniek en Projectkoor Let’s go Caroling’ o.l.v. Paul Snoek, tevens organist.

Kerstkoor-300x224

Op zaterdag 19 december is de première van Scrooge, uitgevoerd door het koor Expreszo o.l.v. Paul Snoek. Een muziektheater voor koor en verteller, geschreven door Paul Snoek. De uitvoering zal twee maal plaats vinden 19.00 u. en om 20.30 uur in de sfeervolle ambiance van de Engel in Huizen. Entree is €10,00 incl. drankje. Kaarten reserveren kan via info@paulsnoek.nl

Op zondag 20 december aanvang 15.30 uur geven Wereldkoor Ratatouille o.l.v. Paul Snoek en vocaal duo ByHeart een kleurrijk kerstconcert onder de titel ‘a Multi-Culti-Christmas’. Het concert is in de H. Nicolaaskerk, Wakkerendijk 58 te Eemnes en entree is €10,00 incl. een drankje na afloop in het Koorhuys. Reserveren is niet noodzakelijk, Op zondag 20 december aanvang 20.00 uur geeft Vocaal Ensemble Puur o.l.v. Paul Snoek haar jaarlijkse kerstconcert met een prachtige selectie Carols van o.a. John Rutter. Deze keer in de intimiteit van de Theaterzaal van het Rosa Spierhuis in Laren (Esseboom 2). Entree 15 euro, inclusief drankje na afloop. Kaarten zijn uitsluitend vooraf verkrijgbaar: via www.paulsnoek.nlkaarten zijn aan de deur verkrijgbaar.

foto PUUR verkl

Op tweede kerstdag zaterdag 26 december 2015 om 14.00 uur verzorgt de Sint Jans Schola o.l.v. dirigent Hans Rikkert de Koe (Brink 31, Laren) een afwisselend en inspirerend programma met traditionele en ook minder bekende kerstmuziek o.a. van Hassler, Mendelssohn, Michael Haydn en Mozart. Naast de scholazangers zal medewerking worden verleend door een strijkers ensemble en de sopraan Elma van den Dool. Deze keer is Cees van der Poel de begeleidende organist. Deze musicus is bekend als organist van de Morgenster in Hilversum, als docent en als dirigent van het Kamerkoor ‘Akkoord Hilversum’.

Kerk open om 13.30 uur; aanvang concert is 14.00 uur; de toegang is vrij. Na afloop is er een deurcollecte. www.sintjansschola.nl

 

In de activiteitenagenda van Rotonde nr. 22 (pagina 5) staan meer concerten vermeld, waarbij helaas twee data weggevallen zijn. Voor meer informatie kunt u op genoemde websites van de desbetreffende koren kijken.                                                                                         R.v.B

 

Related posts