Eemnes komt in actie!

In het weekend van 19 en 20 december staat de KPJ geheel in het teken van Serious Request 2015. De opbrengst van Serious Request gaat dit jaar naar kinderen in oorlogsgebieden. Op dit moment kunnen bijna 50 miljoen kinderen en jongeren niet (regelmatig) naar school of een beroepsopleiding volgen als gevolg van conflict. In plaats van dat kinderen zich ontwikkelen en leren, zijn ze in oorlogsgebied bezig om te overleven. Een onderwerp wat de vrijwilligers van de KPJ natuurlijk erg aanspreekt en ontzettend motiveert om dit weekend tot een ongekend succes te maken!

De KPJ Eemnes zal dit evenement ludiek gestalte geven door  vele activiteiten te organiseren waar geld mee wordt opgehaald.  De KPJ zal de KPJ niet zijn als ze dit niet op zijn “Eemnessers”  aanpakken. 24 uur lang zal het clubgebouw open zijn om met zo veel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Onder andere zullen er tijdens dit weekend 8 deelnemers 24 uur vastgeketend zitten aan de bar van het clubgebouw. Zij zullen door middel van sponsoring zoveel mogelijk geld proberen op te halen. Kom ook s ’nachts even langs om deze bikkels wat frisse moed te geven om de eindstreep te halen. Verder zijn er tijdens het gehele weekend verschillende andere activiteiten voor jong en oud. Uiteraard zal ook de warme chocolademelk en glühwein niet ontbreken!

Uiteraard moet het fantastische eindbedrag ook naar het glazen huis in Heerlen gebracht worden. Een aantal enthousiaste KPJers hadden het idee bedacht om het geld per fiets naar Heerlen te brengen. Met ongeveer 15 KPJers en oud KPJers zullen zij de tocht van ruim 200 kilometer gaan volbrengen. 200 km een makkie zou je denken, in de zomer ja! In de winter 200 kilometer fietsen is een grote opgave! Aangezien de meeste fietsers die mee gaan niet veel fietservaring  hebben, zal dit een lange zware dag worden. Kou, wind en regen en andere elementen zullen de KPJers niet tegen houden, op karakter zullen zij dit gaan volbrengen.

Zondagmorgen rijden de fietsers om 8:00 uur in het donker weg en zullen dan worden uitgezwaaid door iedereen die ze steunt of het leuk vindt om er bij te zijn. Als zij na ongeveer 10 uur fietsen aankomen in Heerlen, zullen zij worden onthaald door vele Eemnessers/ KPJers die met een touringcar naar Heerlen gaan. Daarna zal de cheque worden overhandigd bij het glazen huis. Wij hopen u allemaal te mogen verwelkomen zodat we samen dit weekend tot een succes kunnen maken!

tijdlijn kpj sr

Related posts