Herderstocht in Eemnes: “Onderweg naar….”

Op kerstavond 24 december waan je je in Eemnes even in Bethlehem; de plek waar het eeuwenoude kerstverhaal begon. Op deze avond is een mooie sfeervolle route uitgezet door Eemnes langs diverse taferelen die te maken hebben met het kerstverhaal.

Voor de vijfde keer organiseren de gezamenlijke kerken: de Evangelische Gemeente Eemnes, Hervormde Gemeente Eemnes en de RK Nicolaaskerk deze herderstocht die vorig jaar door zo’n 700 enthousiaste mensen werd bezocht.

We gaan onderweg langs herders, wijzen met hun kameel, engelen, en langs nog meer nog niet eerder vertoonde scènes; de lichtjes wijzen de weg naar het kindje in de kribbe. Onderweg is het goed toeven in de herberg voor een hapje.

Om mee te kunnen lopen, moet je in het bezit zijn van een ticket. Deze zijn vanaf 17 december verkrijgbaar bij de Primera in Eemnes voor 2 euro. Kinderen onder de 4 jaar hebben geen ticket nodig. De tocht start om de 10 minuten tussen 17.00uur en 19.30uur vanaf “de Wel” aan de Rutgers van Rozenburglaan 1 in Eemnes. De tijd van vertrek staat op je ticket.

herderstocht 2

Kinderen krijgen bij de ticketverkoop een bouwplaat mee voor een lantaarn. Deze kunnen op 20 december in de Hilt van 10.00uur tot 11.30uur worden ingekleurd,versierd met vliegerpapier en in elkaar worden gezet. Ook krijg je er een lampionstokje bij. Deelname is gratis, wel graag opgeven op voor 20 december bij de Evangelische Gemeente op www.egeemnes.nl/kerstineemnes  . Ook op de zondagsschool van de Hervormde Gemeente Eemnes worden deze lantaarns gemaakt tijdens de kerkdienst van 9.30 uur op 20 december. Zie voor meer informatie www.hervormdegemeenteeemnes.nl

Related posts