Arthur Bouma

Op donderdag 21 januari zal pianist Arthur Bouma een lunchpauzeconcert geven in de Raadzaal van het gemeentehuis van Eemnes. Op het programma staan een Preludium en Fuga van Bach, de Waldstein-sonate van v.Beethoven en twee polonaises van Chopin.

Arthur Bouma studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn en Alexander Warenberg. In september 2002 trad Arthur Bouma op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam met het Eerste Pianokwintet van Ernö Dohnányi. Met orkest solereerde hij in pianoconcerten van o.a. Bach, Mozart, Brahms, Grieg en Ravel. Van Beethoven verzorgde hij o.a. uitvoeringen van zelden uitgevoerde werken als het Tripelconcert en de Koorfantasie, en in 2015 soleerde hij in het eerste deel van Chopins “Derde” Pianoconcert in de reconstructie van Alan Kogosowski.

In 2003 richtte hij het Beljajev Ensemble voor onbekende Russische kamermuziek op. Daarnaast is Arthur actief als pianodocent en koorbegeleider, en hij legt hij zich toe op arrangeren en compositie.

 

De lunchpauze concerten in de Raadzaal van het Gemeentehuis Eemnes zijn elke derde donderdag van de maand om 12:30 u – 13:15. Zaal is open vanaf 12:00 u. De toegang is 10 euro inclusief broodje en koffie. Reserveren en info op de site:  www.scarbomusica.nl email:  info@scarbomusica.nl of telefoon: 035-5380827

Related posts