Geweldig programma winteroptredens 2016 in café theater Schippers Welvaren!

Voor het dertiende jaar op rij is het Gerard Wortel wederom gelukt om een prachtig en evenwichtig programma samen te stellen.
In de maanden januari, februari en maart vindt er traditiegetrouw, steeds op de laatste zondag van die maanden, een dubbeloptreden plaats van bekende en minder bekende artiesten.
Een dubbeloptreden bestaat meestal uit twee verschillende genres. Zo kan het gebeuren dat er voor de pauze een verhalenverteller optreedt en na de pauze een singer-songwriter.
Binnen de samenstelling van het programma wordt steeds rekening gehouden met een goede mix voor jong en oud.
Het programma voor 2016 ziet er als volgt uit:
Op zondag 31 januari voor de pauze: Kiki Schippers

Kiki-Schippers-foto-Jaap-Reedijk-691x463
Kiki ziet u graag. Gewapend met sterke liedjes over liefde, dorst en dood gaat ze op zoek naar blinde vlekken en ongeziene gasten. Hartstochtelijk en kwetsbaar vertelt ze over camera’s bij de grens en het betrappen van een geliefde om uit te komen bij de grenzen van de vrijheid.
Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cabaretfestival Cameretten. Eerder dat jaar werd ze tweede tijdens de Vlaamse Nekka-wedstrijd en in 2013 stond ze met haar muzikanten in de finale van het Leids Cabaret Festival.
‘Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig’ **** NRC ‘Veelbelovend debuut’ ***,5 De Telegraaf
‘Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten’ **** Theaterkrant
‘Ontwapenende zoektocht naar vrijheid’ **** Cabaret.nl
Na de pauze: Tim Knol

timknol-foto-jens-van-der-velde
Tim Knol kan geen genoeg krijgen van mooie verhalen over legendarische liedjes, markante muzikanten en bijzondere bands. In zijn tweede soloprogramma ‘Lost & Found’ laat hij u kennis maken met prachtige muziek en opvallende verhalen. “Een wervelende zanger, een prettige podiumpersoonlijkheid en als liedjesschrijver begaafd.” (NRC Handelsblad over zijn vorige theaterconcert ‘Terug’)
Op zondag 28 februari voor de pauze: Maarten Ebbers
Maarten is een jongen, een gewone jongen. Waar er wel meer van zijn. Je kent ze wel. Brilletje, buikje, blonde haren, scheve tanden: aardige gast. Maar dan pakt hij zijn gitaar en scheurt en jankt en verleidt, monden zakken open en billen schuiven langzaam naar de puntjes van de stoelen. Maarten zingt, preekt en betoverd. Dit is te muzikaal om cabaret te zijn. Maar voor een muzikant is Maarten dan wel erg grappig.
Na de pauze: Tango Aliado
Tango Aliado is een uniek Amsterdams kwartet dat bestaat uit Françoise van Varsseveld (viool), Mariken Zandvliet (piano), Lucas Stam (cello) en Gert Wantenaar (bandoneon), allen professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. De kwartetleden zijn bondgenoten op een ontdekkingsreis naar het werk van de beroemde Astor Piazzolla en andere tango grootmeesters uit het verleden, zoals Carlos Gardel, Anibal Troilo en Horacio Salgan.Tango Aliado heeft veel zelfgeschreven arrangementen van hun adembenemende composities op het repertoire staan. Alle musici van het in 2008 opgerichte kwartet hebben een verschillende muzikale achtergrond, variërend van klassieke muziek tot lichte muziek en wereldmuziek.
Op zondag 27 maart voor de pauze: Gé Reinders
Hij zingt. Hij vertelt. Hij sleept mee. En alles met een zachte Gé. In het Limburgs. In het Engels. En zelfs in het Nederlands. Gé Reinders zingt zijn mooiste liedjes en vertelt zijn persoonlijkste verhalen. Over liefde. Over afscheid. Overenthousiast. ‘Hij babbelt er geregeld lustig en fantasierijk op los’, geniet AD. ‘Bijna in de geest van zijn illustere streekgenoot Toon Hermans.’ Gé zingt wat zijn hart hem ingeeft. En wat zijn Facebookpagina hem opdraagt. Want heb je een verzoek: face het op zijn book! Dan zorgt hij ervoor dat hij de juiste snaren weet te raken. Want Gé Reinders ‘heeft lol voor tien’ (Het Parool). En wij dus ook.
Het programma voor de na de pauze is nog niet rond
Voor meer informatie zie www.gerardwortel.nl
Gezien het beperkt aantal plaatsen en de zeer snelle en grote run op de kaarten wordt je geadviseerd om zo snel mogelijk te reserveren via gerardwortel@ziggo.nl

Related posts