“Het mooiste wat je kunt worden ben jezelf”

Ilse Koekkoek heeft sinds 1 jaar een kindercoach praktijk: “BijdeHand Kindercoaching” . Hier biedt ze een helpende hand aan kinderen en ouders die er zelf even niet meer uitkomen of door een moeilijke periode heen geholpen willen worden, een duwtje in de rug nodig hebben en bij de hand genomen willen worden om er uit te halen wat er al in zit.

Elk kind is uniek en er is dan ook geen standaard coaching traject. Het belangrijkste is het kind te laten inzien dat het zelf dingen op kan lossen door te kijken waar het goed in is en welke dingen wel goed gaan; laten zien dat de sleutel naar het omgaan met de obstakels en/of problemen die spelen, in het zelf oplossend vermogen van het kind ligt. En leert zichzelf te zijn, want dat is het mooiste wat er is.

Naast het coachen is zij ook de eerste in Eemnes die gecertificeerd is in de mindfulness methode “Aandacht werkt!”

Wat is ‘Aandacht werkt!’
De mindfulness methode van Eline Snel, is een 8-10 weekse methodische mindfulness training special ontwikkeld voor kinderen en jongeren. Deze training geeft Ilse met enorm veel plezier en word ook als plezierig ervaren.

Waarom mindfulness voor kinderen?
Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze kunnen niet slapen, zijn snel afgeleid en vaak onrustig. Ze hebben een hoofd vol piekergedachten.

De “aan–knop” doet het wel, maar waar zit de “stop-knop”? Door kinderen al jong in contact te brengen met mindfulness, leren ze beter observeren en zich concentreren, in contact met hun lijf te zijn, zichzelf tot rust te brengen.

Effecten:
Door rust in hoofd en lijf verbeteren de concentratie en leerprestatie.

 Je kunt de golven niet tegenhouden, maar wel leren surfen

 Om de ouders ook mee te geven wat de kinderen ervaren door rust in hun hoofd en lijf te creëren, geeft zij ook meditaties voor ouders/volwassenen, op de donderdag avond om 20.00 uur. Tevens kunt u op de dinsdag ochtend tussen 9.00 en 11.00 uur terecht voor een koffieochtend met andere ouders om gezellig te praten en ervaringen te delen. Dit alles vind plaats in haar praktijkruimte op de Noordersingel 20T (in de school vakanties is BijdeHand gesloten)

Voor meer informatie over het coach traject, de aandachtstraining of meditaties voor ouders?  Dan kunt u de website www.ikbijdehand.nl bezoeken of contact opnemen met Ilse Koekkoek via: ilse@ikbijdehand.nl of bel 06-21833591

Related posts