Dennis Koekkoek Schilderwerken

Visie en Passie

Eemnes telt vele tientallen schildersbedrijven, van klein tot groot. De Rotonde ging op bezoek bij een van de grotere namelijk Dennis Koekkoek Schildersbedrijf aan de Noordersingel. Eigenaar Dennis Koekkoek waagde 13 jaar geleden de sprong naar zelfstandigheid. “Ik had al enige jaren ervaring elders opgedaan en was in het bezit van een MTS-opleiding en alle andere benodigde papieren dus het moest er maar eens van komen. Vanaf dag één is het gaan lopen. Mijn motto? Visie en Passie! Inmiddels heb ik een vast team van 5 man, maar daarnaast beschik ik ook nog over een grote groep medewerkers op oproepbasis. Dat is fijn, want ook een grote klus of meerdere opdrachten tegelijk levert zo nooit een probleem. Een van onze grotere klussen was het totaalschilderwerk van 10 grote naast elkaar staande villa’s tegelijk in Laren. Dan moet je snel meters maken en heb je een goed op elkaar ingespeeld team nodig!”

In 2009 kocht Dennis Koekkoek het bedrijfspand Noordersingel 20H en dat was toch al midden in de crisis. “ Natuurlijk hebben wij ook met de crisis en zeker die in de bouw te maken gehad, maar over het geheel zijn we er heel goed doorgerold. Ik heb even twee moeilijke maanden gekend, maar dat was eigenlijk weer zo over en vergeten. Ik ben nog steeds dolblij met ons eigen ruime pand en de inmiddels 4 bedrijfswagens voorzien van onze huisstijl. Het is belangrijk dat je goed voor de dag komt. De eerste indruk is nu eenmaal al vaak bepalend. Die bedrijfsbussen vallen op en ik hoor ook vaak opmerkingen als “ ben je daar ook al aan het werk? Ik zag je busjes staan.” We werken vrijwel uitsluitend in het Gooi en ongeveer 75% van onze opdrachtgevers zijn particulieren. Daarnaast werk ik ook voor 3 grote aannemers. We weten wat we aan elkaar hebben en ze weten dat ik snel kan schakelen. Daarom wil ik als bedrijf ook niet meer veel groeien. Ik kan het nu van A tot Z volledig zelf managen en dat is de beste manier om de kwaliteit te bewaken” aldus Dennis Koekkoek.

De nieuwe locatie bood ook de gelegenheid om spuitwerk uit te voeren. “We spuiten bijvoorbeeld veel meubels en keukens. Hiervoor gebruiken we milieuvriendelijke water gedragen lak. Wellicht leuk om te zeggen is dat we dat spuiten ook in een woning kunnen doen! Mijn team dekt en plakt alles af en dan spuiten we deuren, kozijnen, etc. Gewoon ter plekke! Met een goede voorbereiding zit het dan in één keer strak in de lak. Sneller en mooier kan niet!”

Related posts