Populaire babynamen Liam en Emma wonen in Eemnes!

Liam en Emma zijn de populairste namen van het land. Maar er is in heel Nederland maar een echtpaar bekend dat die namen aan hun beide kinderen heeft gegeven. “Veel mensen in Nederland hebben een goede smaak”, grapt vader Michael.

Liam en Emma, de kinderen van Michael en Nathalie uit Eemnes, zijn inmiddels 8 en 6 jaar oud. En hun ouders vinden de namen van hun kinderen nog altijd prachtig. Spijt van de naam die ze hun kinderen gaven, hebben hij en zijn echtgenote dus niet. “Geen moment”, zeggen ze tegen RTL Nieuws.

De enige moeilijkheid die ze voorzien met de naam van hun zoon, is dat veel mensen die verkeerd uitspreken. Gewoon op z’n Nederlands, in plaats van Engels zoals het eigenlijk hoort.

Geen bezwaar
Dat de namen nu zo populair zijn, zien ze niet als een bezwaar. “Welnee”, zegt vader Michael nuchter. “Een tijdje geleden heette iedere jongen Kevin, nu zijn Liam en Emma populair. Dat komt en gaat.”

Maar hoe kwamen ze erbij? “Ik ben half-Iers dus vandaar dat de keuze voor onze zoon viel op Liam.” Want dat hun zoon een Ierse naam zou krijgen, stond vooraf al vast. Over de naam van hun dochter Emma is zelfs helemaal niet gediscussieerd, zegt Nathalie. “Dat vonden we een prachtige naam. Echt een die we als ouders altijd al voor ogen hadden.”

Liam Neesson
De kinderen van Michael van Nathalie zijn nu in de leeftijd dat ze naar school gaan. Maar kinderen met dezelfde voornaam komen ze daar eigenlijk amper tegen, zeggen hun ouders. “Het valt heel erg mee. Op hun school zit maar een andere jongen die Liam heet en slechts twee meisjes die Emma heten.” En daar is volgens hun vader een heel logische verklaring voor. “Ik heb de cijfers er eens op nageslagen en in Nederland zijn vorig jaar zo’n 700 jongens geboren die Liam heten. Dat is best veel, maar Nederland is nog wel zo groot dat je de naam niet zo vaak tegenkomt.”

Volgens zijn vrouw, die lesgeeft op een basisschool, zal over een jaar of 4 pas blijken hoe populair de naam nou echt is. “Wie weet, we zullen het zien.” Waar de populariteit voor de naam Liam vandaan komt, weet ze niet. “Ik kende alleen de acteur Liam Neesson. Nee, ik heb geen idee. Misschien is er sprake van een trend, waarbij kinderen vaker een Engelse naam krijgen?’

Related posts