volksuniversiteit Laren

INLEIDING CHINESE FILOSOFIE

Van die vragen…

De Chinese filosofie werpt ze op en biedt antwoorden. Kunnen we er iets mee in onze Westerse samenleving? Het confucianisme, het taoïsme en het zenboeddhisme zijn de wijsgerige stromingen uit het Rijk van het Midden, het oude China. Maar zijn het wijsheden of paradoxale onbegrijpelijkheden?

Confucius stelt bijvoorbeeld dat wat je voor jezelf niet wilt, je ook anderen niet mag aandoen. De taoïstische filosoof Tsjwang-Tse zegt dat er geen onderscheid is tussen dingen; dat het één niet kan bestaan zonder het ander. Geen goed zonder kwaad, geen Ying zonder Yang,

Vragen en kwesties die aan de orde zullen komen in een serie van drie lessen over Chinese filosofie op donderdag 7, 14 en 21 april van 10-12 uur in de Hilt te Eemnes.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie en aanmelden via de website www.volksuniversiteitlaren.nl

cul-520_chinese_filosofie

EFFECTIEVER HERSENGEBRUIK

Soms kom je problemen tegen die niet op te lossen zijn. Toch blijkt er bijna altijd wél een oplossing te zijn. Je had er alleen nog niet op een andere manier tegenaan gekeken. Door op een leuke, interactieve manier aan de slag te gaan met ‘onoplosbare’ raadsels leer je op een andere wijze tegen de situatie aan te kijken en de, vaak voor de hand liggende, oplossing te vinden. Een avond vol met hersenkrakers, nieuwe gezichtspunten en een hoop o ja’s.

Verbreed je blik door je hersenen effectiever te gebruiken. Bekijk de dingen eens van een andere kant en laat je verrassen tijdens een workshop door coach en counselor Marjolein Nijsen.

Wegens grote belangstelling is op donderdag 14 april van 19.30-22.00 een extra workshop Effectiever Hersengebruik gepland in de Hilt te Eemnes.

Meer informatie en aanmelden via de website www.volksuniversiteitlaren.nl

cul-518_sara_de_swart

SARA DE SWART MUZE VAN DE TACHTIGERS

Sara de Swart, beeldhouwster en leerling van Rodin, raakte eind 19de eeuw bevriend met jonge kunstenaars van de Beweging van Tachtig. Door haar financiële steun kreeg zij de bijnaam: “Muze der Tachtigers”. Sara de Swarts tragische leven en haar kunstverzameling staan centraal in de grote voorjaarsexpositie ‘ Fatale Kunst’ te zien in de Kunsthal te Rotterdam. Ook haar eigen beeldhouwwerk, muziekcomposities en foto’s zullen er te zien zijn.

In het Brinkhuis te Laren zal Hoo Man Chan, cultuurhistoricus en docent van museum Boijmans van Beuningen, op woensdag 13 april van 20.00- 22.00 uur tijdens een interessante lezing alles vertellen over deze kunstenares.

Aanmelden via www.volksuniversiteitlaren.nl

 

Related posts