Zaterdag 19 maart actie ‘Schoon Eemnes 2016’

De lente gaat kriebelen, al zou je het niet denken, maar in elk geval komt er jeuk in de handen om alle zwerfvuil weer eens aan te pakken. Hoe kun je al die troep tussen het ontluikende groen laten liggen.

Het wordt een goede traditie in Eemnes, nu al voor de zevende keer. Een groepje mensen ergerde zich indertijd aan de grote hoeveelheid zwerfvuil die vooral langs fietspaden in Eemnes is aan te treffen. Andere ‘hot spots’ zijn er ook. In navolging van de Gooise Bermbende van de Gooi- en Eemlander hebben zij daarom nu al enkele jaren op een zaterdag rond het begin van lente de handen uit de mouwen gestoken en zijn gaan schoonmaken. Omdat het kleine groepje niet overal kan komen, zijn komen we handen te kort. Het doel is Eemnes voor één dag (bijna) helemaal schoon te krijgen.

Wie helpt ons op zaterdag 19 maart a.s. van 10.00 tot ca. 12.00 uur en van 13.00 tot ca. 15.00 uur, alleen of met z’n tweeën/drieën lopend, al naar gelang men graag wil. Er wordt uitsluitend gelopen op veilige plaatsen, niet op rijbanen en niet bij op- en afritten van de snelwegen. De BEL-gemeentewerf stelt materiaal beschikbaar (knijpstokken, veiligheidshesjes en vuilniszakken), maar eigen materiaal mag ook. Burgemeester Roland van Benthem heeft ook toegezegd te komen helpen. Wie volgt?

Wie graag wil helpen kan zich aanmelden bij Jaap Groeneveld, tel. 035-538 1609, bgg 06-2349 4690 of stuur een e-mail aan groen65@kpnmail.nl.

Related posts