Burgemeester geeft startsein 10e verkeersexamen voor leerlingen in Eemnes

Eemnes, 13 april 2016 – Vanmorgen gaf burgemeester Roland van Benthem bij de brandweerkazerne van Eemnes het officiële startsein voor het verkeersexamen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Eemnes: De Hobbitstee, De Mariaschool, Merlijn, Het Noorderlicht,  De Wegwijzer en De Zuidwend. Dit jaar nemen 117 leerlingen deel aan het examen.

Vooraf zijn alle fietsen gecontroleerd door fietsenmaker Van Liersen. De examenroute door Eemnes is zorgvuldig uitgezet door de verkeerscommissie. Langs de route letten diverse controleposten onder andere op het goed over de schouder kijken, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.

Het verkeersexamen bestaat uit twee onderdelen. Het schriftelijke deel werd donderdag 7 april op landelijk niveau afgenomen. Vandaag volgde het praktische deel op de fiets. Op woensdag 11 mei aanstaande overhandigt burgemeester Roland van Benthem de verkeersdiploma’s persoonlijk aan de leerlingen die zijn geslaagd.

Het verkeersexamen in Eemnes wordt mede mogelijk gemaakt door Veilig Verkeer Nederland (VVN), Provincie Utrecht, de gemeente Eemnes en de ouders van de verkeerscommissie.

Foto: Studio Kastermans

Related posts