Dorpsdichter Gerard Wortel voor een tweede termijn van 3 jaar aangesteld

De Wortel is los
Op advies van de Kunst- en Cultuurcommissie en met een akkoord van het college B en W, is Gerard Wortel wederom voor een periode van drie jaar de dorpsdichter van Eemnes.
Deze tweede termijn zal per 1 september a.s. ingaan en eindigen op 1 september 2019.
Gezien het enthousiasme van Wortel en zijn succes bij het publiek is door het college van B en W hiertoe besloten.
Gerard Wortel is nu ruim tweeënhalf jaar  dorpsdichter en heeft in de periode ruim 60 gedichten geschreven, terwijl hij de opdracht heeft om minimaal zes gedichten per jaar te schrijven.
Boek
Eind vorig jaar heeft hij een deel van zijn dorpsgedichten, met bijbehorende foto’s en cd met 18 liedjes, uitgegeven in zijn boek ‘Heimwee naar Eemnes’.
Dit boek werd een ware lokale bestseller. Van een oplage van 800 ex. zijn nog slechts 40 ex. over.  Dus voor de echte liefhebber van zijn gedichten is er nog een klein kansje, want een tweede druk zit er niet in.
Misschien iets voor vaderdag?
Onderwerpen
De onderwerpen die Gerard in zijn gedichten verwerkt  zijn hoofdzakelijk  toegesneden op de Eemnesser situatie, en worden aangedragen door zowel de gemeente Eemnes (n.a.v. bepaalde evenementen of gebeurtenissen), als door de inwoners, als door hemzelf.  Desondanks hebben zijn teksten in de meeste gevallen een gemeentegrensoverschrijdend karakter.
De dorpsdichter is volledig onafhankelijk en kan op elk gewenst en ‘ongewenst’ moment zijn voordracht doen. In het geval van Wortel wordt zijn voordracht meestal begeleid door zijn gitaar.
Optreden
Behalve dorpsdichter, treedt Gerard Wortel ook sinds jaar en dag op in kleine theaters en zaaltjes in het land  en schrijft hij dictees voor m.n. bibliotheken.
Samen met zijn virtuoze en partituurloze cellist Bas van Waard heeft Wortel vanuit zijn kleine ronddraaiende theatertje een avondvullend programma.
Met zijn dorpsgedichten en liedjes treedt hij niet alleen op in zaaltjes, maar desgevraagd ook bij u thuis..
Wilt u bard en dorpsdichter  Gerard Wortel met cellist Bas van Waard in de buurt zien dan kunt u nu alvast reserveren voor zijn optreden in Theater De Hasselbak op 4 en 5 november a.s..
Voor meer informatie: www.gerardwortel.nl en/of gerardwortel@ziggo.nl

Related posts