Gemalendag in Eemnes

Tijdens de landelijke Molen- en Gemalendag op zaterdag 14 mei wordt de werking van Gemaal Eemnes bij de Eemnesser sluis weer gedemonstreerd. In de afgelopen jaren kwamen er al honderden bezoekers uit veel plaatsen in de omgeving. In de machinekamer kunt u zien en horen hoe de grote ruim 90 jaar oude elektrische pompen werken. Elk half uur geven mensen van Waterschap Vallei en Veluwe een demonstratie met starten en draaien van de machines. In de andere ruimte van het gemaal vertelt Historische Kring Eemnes over de historie van de bemaling van de Eemnesser polder en in een filmpje wordt meer van vroeger getoond. Ook leuk voor scholieren.

Combineer het bezoek met een fietstochtje door de mooie Eemnesser polder en langs de Eem. Of kom lopend langs het klompenpad Nesserpad. Bij slecht weer of als u moeilijk ter been bent kunt u met de auto komen. Er is parkeerterrein aan de noordkant van de boerderij bij de sluis.

Gemaal Eemnes, Korte Maatsweg 5, 3755 PK Eemnes. Zaterdag 14 mei open van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis.

Related posts