Volksuniversiteit sluit het seizoen af met workshops in de natuur

Culinaire Wildplukwandeling

Zaterdag 21 mei van 14 tot 16.30 kunt u bij de Volksuniversiteit Laren deelnemen aan een culinaire wildplukwandeling onder leiding van Elsje Bruijnesteijn. Elsje maakt tekst- en fotoproducties over gezond en slow koken. Ze schrijft boeken over o.a. wildpluk en (het onkruid in) haar moestuin.

Kastanjes, hazelnoten en meidoornbessen. De natuur heeft veel gezonde en lekkere delicatessen te bieden. Kom wandelen en proef de bloemen, bessen en kruiden die groeien in en rond het prachtige Laren.

Na afloop van de wandeling krijgt u een kopje koffie of thee in het Brinkhuis met een home made mini-wildplukhapje.

Inschrijven en informatie: www.volksuniversiteitlaren.nl

kok-087_wildpluk

Workshop natuurfotografie

Maandag 30 mei van 9.00 tot 13.00 geeft fotograaf Bart Stornebrink een workshop

natuurfotografie op de Noorderheide in Laren.

Deze workshop is geschikt voor de beginnende fotograaf die al weet hoe zijn of haar camera werkt, maar die er het fijne uit willen halen. Uitgangspunt is dat je met je eigen apparatuur (compact, hybride of spiegelreflex camera) betere foto’s leert maken.

Tijdens de workshop wordt veel informatie gegeven en per deelnemer aandacht besteed aan ieders leerpunten. Het doel is om de natuur zo breed mogelijk te fotograferen en natuurlijk gaan we ook proberen de reeën te fotograferen waar deze hei zo beroemd om is. Als afsluiting van de workshop gaan we op de laptop van fotograaf Bart de geheugenkaartjes van de deelnemers doorlopen, om aan de hand van de gemaakte beelden wat tips te krijgen waardoor de foto’s nog beter worden. Kosten voor deze enerverende en leerzame workshop zijn 35 euro.

Aanmelden en uitgebreide informatie: www.volksuniversiteitlaren.nl

Related posts