‘Alles is NU’.

Op donderdag 7 juli wordt om 17.00 uur wordt  bijzondere expositie geopend in het BEL-Kantoor. Een eerbetoon van fotografen uit en aan 26 gemeenten van de Provincie Utrecht.

De beste kijk op cultuur en erfgoed in de provincie? Dat hebben de inwoners zelf.
In het Provinciehuis was dit eerbetoon te bewonderen, in het kader van de nieuwe cultuur- en erfgoednota 2016-2019 ‘Alles is NU’.

De tentoonstelling toont de “beleving” van cultuur en erfgoed in de provincie Utrecht door de
ogen van lokale fotografen uit 26 gemeenten. Niet alleen de bekende blikvangers als het Eemhuis in Amersfoort en de op de stadspoort van Wijk bij Duurstede gebouwde molen Rijn en Lek zijn vereeuwigd, de foto’s laten ook mensen zien die werken en recreëren in de omgeving van cultureel erfgoed. Over Eemnes is een foto van Naomi Marcin uitgekozen.

De tentoongestelde foto’s zijn niet alleen in de expositie in het BEL-Kantoor te bewonderen, maar illustreren tevens de nieuwe cultuur- en erfgoednota 2016-2019 ‘Alles is NU’. De fototentoonstelling markeerde de presentatie van de nieuwe cultuur- en erfgoednota 2016-2019 ‘Alles is NU’ door Mariëtte Pennarts in het Provinciehuis op 27 mei jongstleden.

Bij de totstandkoming van de nota dachten meer dan 150 vertegenwoordigers van culturele instellingen en gemeenten mee. De inbreng van lokale fotografen in de nota past bij die unieke aanpak. Er is gekozen voor deze titel, om het belang te benadrukken dat cultuur en erfgoed, in deze tijd en samenleving betekenis hebben en van waarde zijn.

De foto’s gaan reizen langs diversen gemeenten in de provincie. De expositie is gestart in het Provinciehuis en was vanaf 25 juni (1 week) te zien in de Domkerk. In het BEL-kantoor is de expositie te bezichtigen tot 8 augustus

Verrijkende rol De provincie Utrecht zet zich samen met partners in voor het behouden en beleven van cultuur en erfgoed. We bouwen mee aan het verbinden van de culturele sector met andere maatschappelijke velden. En spelen waar mogelijk een verrijkende en versterkende rol.

Hans Gommer (Beleidsmedewerker cultuur Provincie)

Related posts