Geweldige Circus voorstelling door de basisschool het Noorderlicht in Eemnes!

Noorderlicht viert 40-jarig jubileum.
Wat een feest! Wat een spektakel.
Donderdag 2 juni beleefden we een spetterende Circus voorstelling met de basisschool het Noorderlicht. De circus artiesten waren niet minder dan alle leerlingen van het Noorderlicht
zelf van groep 1 t/m 8.
Aanleiding daarvoor was het 40-jarig jubileum van Het Noorderlicht.

De voorstelling werd spectaculair geopend door de burgemeester van Eemnes zelf. Bij deze opening overhandigde hij een meters groot spandoek met daarop vermeld dat het Noorderlicht officieel de status van ‘een Leader in me School’ Lighthouse heeft.

Wat er aan de voorstelling vooraf ging. Een kijkje achter de schermen:

Eerder in de week werd door de circus-docent Huub van het Schoolcircus al een start gemaakt op school.
Zo werd maandag de voorstelling op school zelf geopend. En ’s middags namen alle leerkrachten en enkele hulpouders deel aan een professionele workshop om de circus-acts zo goed mogelijk aan de kinderen te kunnen leren. Met de nodige hilariteit onder de leerkrachten zelf trouwens. Het enthousiasme begon daar al.

En dat enthousiasme hebben de leerkrachten zeker, gezien het eindresultaat, overgebracht aan de kinderen. Zij gingen na deze workshop elk met hun eigen groepen leerlingen aan de slag, en organiseerden een perfect programma met opeenvolgende acts.

De kinderen pakte deze instructies geweldig op. Er werd deze week op school serieus en hard geoefend door de kinderen. Alle acts moesten immers goed in elkaar overlopen. Het ging vooral om een hele goede timing en de juiste  show-mentaliteit.

Wat een opgave voor kinderen, stil zijn, en vol concentratie je richten op je team en je act.
Een hele prestatie.

De dag van het optreden brak aan en je voelde de spanning op school onder de leerlingen maar ook onder de leerkrachten. En wat wilden de kinderen zelf ook graag dat alles goed liep! Je merkte dat aan alles. Er werd die ochtend hard gewerkt aan de voorbereidingen. En iedereen had er ook zin in. Want vandaag was het dan voor het echt! Nu moest het dan ook allemaal super goed lopen. Ook aan de kleding en aankleding werd aandacht besteed. Zag iedereen er goed uit? Was het een goede eenheid per act? De kinderen stonden in de rij bij de grimeurs.
Groep 1 en 2 waren dan ook prachtig geschminked als tijgers en apen voor hun Wilde Dieren act. Het kon echt niet mis gaan.
Groep 3 en 4 traden op alsof ze dit al jaren deden: Limbo dansen met flair. En een Chinese show om te stelen zo mooi. Groep 5 en 6 konden jongleren met ballen en toveren met blokken en ringen als geen ander. En pardoes werd er ook nog een leerling weg gegoocheld en gelukkig ook weer terug gevonden.
Groep 7 en 8 lieten kunsten zien als eenwieleren, steltlopen en bijzonder creatief touwspringen…
en natuurlijk werd hier en daar een grap uitgehaald zoals bijv. het aankondigen van de acts met een verdraaide stem door de microfoon. En dit alles in een ambiance van een echt circus, een piste, de rode gordijnen, de muziek. Het was een kwaliteit performance ten top!
En dat vond het publiek ook, er was bewondering en applaus.

Alle leerlingen van het Noorderlicht hebben een geweldige klasse aan kunsten, creativiteit en improvisatie laten zien. Met de complimenten voor de leerkrachten, die hun enthousiasme en instructies professioneel hebben overgebracht met een geweldig circus optreden als resultaat.

Related posts