Een ochtend, als gast, mee met P&P !

Ik heb op deze donderdag ochtend een rit meegemaakt met Peter en Pieter van het Kringloopcentrum Eemnes/Huizen.

Na het gebruikelijke ochtendritueel van het samenzijn van alle medewerkers onder het genot van een kopje thee/koffie gaan we op pad. Om even voor half negen vertrekt chauffeur Peter en bijrijder Pieter met zijn vrachtwagen. De Tom-Tom wordt ingesteld en de lijst van de adressen voor hedenochtend wordt nagekeken en in gevoerd.

Zowel ophalen en bezorgen wordt , zo efficiënt mogelijk, gepland. Dit gebeurd meestal een dag van te voren voor het einde van de dag.

De eerst twee ritten bestaan uit het ophalen van een bank en huishoudelijke goederen in Eemnes. Waarna de weg wordt vervolgd  naar Bussum, waar ook een bank , een tafel en een onderstel voor een tuinparasol ingeladen wordt. Hierna is de weg even terug naar Eemnes, waar het spul wordt uitgeladen . Na een korte koffie pauze  wordt een andere bank, die verkocht was in de winkel in de auto geladen en naar Baarn gebracht. De weg gaat vervolgens naar twee adressen in Hilversum, het eerste adres is op de Vermeerlaan met als “buit”:stoelen met een tafel, salontafel en een tuinstoel . Even een korte rookpauze voor Peter en Pieter. Het is ondertussen elf uur….Op de Hoge Larenseweg staat in de schuur veel meer dan wat op de lijst staat. (Als men telefonisch opbelt om goederen op te halen, wordt er gevraagd om wat voor spullen  en om de hoeveelheid gaat,dit natuurlijk ook omdat de vrachtwagen geen tien tonner is). Bij aankomst bij dit adres was dus het zover: Veel meer dan aangegeven!

Van een enorme eikenkast,zakken vol kleding, dozen vol huishoudelijk goed,een fiets tot aan een centrifuge toe. Peter in gesprek met deze mevrouw en uiteindelijk is besloten,door de charme van Peter en het begrip van deze dame de zware eikenkast te laten staan (advies van Peter :G.A.D bellen)….. maar de rest wordt ingeladen. De tafel met vier stoelen wordt dan op een “hondje “gezet zodat het even gemakkelijk is  om  het te ver plaatsen is naar de auto.  Met nog een grapje en een lach nemen we ook bij dit adres afscheid. Peter, die al ruim elf jaar werkzaam is, als chauffeur bij het Kringloopcentrum Eemnes, gaat over drie maanden met pensioen. Hij vertelde ook..dat na een werkzaam leven van vijftig jaar,het ook voor hem wel mooi is geweest. Het is soms zeer zwaar werk. Er zijn dagen van soms wel 20 ritten! Gisteren moest hij ook een totale inboedel ophalen doordat een oudere mevrouw overleden was. Ook gebeurd het dat mensen van een groot – naar een klein (bejaarden) huis verhuizen en moeten ze van de spullen af, die men niet mee kan nemen. Tussendoor is er soms ook wel wat tijd (hoewel dat wat minder wordt met twee winkels…Eemnes en Huizen)om even een praatje te maken of een luisterend oor te hebben voor de mensen. Dus op sociaal gebied draagt het Kringloopcentrum ook zijn steentje bij. De spullen worden nagekeken,zo nodig gerepareerd , schoon gemaakt, geprijsd en in de winkels in Eemnes en Huizen ter verkoop aangeboden.  Hierdoor krijgen veel artikelen een nieuw huis. Andere spullen, die het niet meer waard zijn worden gerecycled . Zo wordt de wereld toch een beetje “schoner” Het was een leuke ervaring om even mee te mogen! P&P bedankt!

ColumBoes

Related posts