Opening gebouw Reijnterprise bv

Er is het afgelopen jaar door velen bergen werk verzet om het eerste bedrijfspand op Bedrijventerrein Zuidpolder neer te zetten. Het resultaat mag er zijn.

Het gebouw is duurzaam. De toegepaste isolatie ligt bijvoorbeeld ver boven de gestelde norm. De bedrijfshal en de verdiepingsvloer zijn voorzien van een daglichtsysteem.
Het binnenvallende natuurlijke daglicht zorgt voor een plezierige werkomgeving en draagt in hoge mate bij aan het duurzame karakter van het gebouw. Wanneer dit daglichtsysteem onvoldoende lichtopbrengst heeft, worden LED armaturen bijgeschakeld om toch het gewenste aantal lux te kunnen realiseren. Alle LED verlichting in en om het gebouw wordt geactiveerd door middel van beweging,- en daglichtsensoren.

Met het oog op verdere energiebesparing worden verwarming en koeling geleverd door een WTW (Warmte Terug Winning), een systeem van kanalen, waarin de warme en koude luchtstromen dicht langs elkaar gevoerd worden, zodat warmteoverdracht mogelijk is .

De 94 zonnepanelen op het dak wekken de benodigde energie op voor het hele pand.

Maar er is veel nog meer duurzaam in dit pand aan de Walnootberg: het  PeeWee kattenbaksysteem met een dubbele bodem. De houtkorrels die daar onderdeel van uitmaken, worden vervaardigd van bomen uit  SFC gecertificeerde bossen in het noorden van Zweden. Door het koude klimaat krijgt het hout de eigenschappen die nodig zijn om ammoniakstank te neutraliseren en veel vocht te absorberen.

De combinatie van de vernuftige kattenbak met de dubbele bodem en de PeeWee houtkorrels zorgt voor een extreem zuinig gebruik (4 maanden met een zak van 9 kilo). Dit draagt bij aan minder uitstoot van CO2 (denk aan productie, transport en afvalverwerking).

Door het gebruik van het PeeWee kattenbaksysteem alleen al wordt het kattenbakafval per kat per jaar teruggebracht van 48 naar 26 kilo. De PeeWee houtkorrels zijn 100% biologisch afbreekbaar.

PeeWee International is de fabrikant en de exporteur naar een toenemend aantal landen binnen en buiten Europa.
Tinika BV distribueert het systeem aan een groeiend aantal winkeliers en webshops in de Benelux.

Inmiddels zijn er gesprekken gaande met Stichting Sherpa om te onderzoeken of een vaste groep cliënten kan worden ondergebracht aan de Walnootberg. Zij zullen voor de daar gevestigde bedrijven werkzaamheden gaan verrichten en in de toekomst mogelijk ook voor derden.

Related posts