Pulling Eemnes 2016

2 dagen vol strijd, power en gezelligheid!

Grote kans dat het al bij jullie op de agenda staat, vrijdag 2 en zaterdag 3 september vindt alweer de vijfde editie van Pulling Eemnes plaats. Ons eerste lustrum, waardoor we groter uit pakken dan voorgaande edities. Zo is de vrijdagavond aan het programma toegevoegd, waarbij er een caravan- en quadrace is. Het terrein gaat open om 19:00 en sluit om 23:30. Op zaterdag is het weer zoals vanouds. Een leuke dag voor het hele gezin, dus alle reden om met z’n allen richting de Te Veenweg Zuid te gaan. De wedstrijd begint om 10:00 en de feestavond eindigt om 01:00.

Caravan- en quadrace
Op vrijdagavond wordt er een caravanrace gehouden, bekend van “Te land, ter zee en in de lucht” in de jaren ‘80 van André van Duin, en een spectaculaire quadrace. De wedstrijden beginnen om 20:00. Uiteraard zijn alle deelnemers aan deze wedstrijden Eemnessers! Er zijn al vele aanmeldingen, dus het belooft een onvergetelijke avond te worden. Na de wedstrijd wordt er tot 23:30 gefeest in de feesttent met de muzikale begeleiding van DJ Melvin. De vrijdagavond is vrij toegankelijk.

Trekkertrekwedstrijd
Op de twee banen rijden de hele dag trekkers die proberen een zo groot mogelijke afstand af te leggen waarbij ze weerstand hebben van een sleepwagen. Er rijden Eemnessers mee op hun trekker waar ze door de weeks mee werken, maar ook komen er rijders met zelf gebouwde trekkers met wel 3000PK. Verdeeld over verschillende klasses zullen de trekkers de strijd met elkaar aan gaan.

Grasmaaierrace
In 2010 waren de grasmaaiers ook bij ons, wat voor een spektakel zorgde op de baan en veel enthousiaste reacties naast de baan. Dit jaar komen de heren wederom naar Eemnes. Diverse gazonmaaiers zullen een aantal maal wedstrijden racen over de twee banen. Deze opgevoerde gazonmaaiers vliegen met een bloedgang over de baan. Wist u dat er zelfs Nederlands Kampioenschappen zijn in deze sport?!

I.T.P.V.
Dit jaar staan de trekkers van de I.T.P.V. (Internationele Tractor Pulling Vereniging) weer voor de sleepwagen. Deze organisatie rijdt door heel Nederland en België en rijdt met verschillende klasses. De trekkers zijn alles behalve standaard, sommige trekkers worden aangedreven door een motor van een tank of vliegtuig. Dit belooft een waar spektakel te worden op de baan. Al omstreeks 12:00 starten de eerste trekkers in deze klasse.

Kinderspeelparadijs
Voor de kinderen is er vermaak en begeleiding. Een complete kinderhoek met springkussens, ringsteken met skelters, knutseltafels, schmink, haren invlechten en schat graven is ingericht op het terrein.

Helicoptervluchten
Altijd al eens een rondvlucht willen maken over Eemnes en omgeving? Op Pulling Eemnes vliegt de gehele middag een helicopter af en aan om bezoekers de kans te geven Eemnes van boven te bekijken. Een unieke ervaring voor een schappelijk bedrag.

Feestavond
Natuurlijk is het overdag op en langs de baan al een groot feest met de nodige muzikale ondersteuning. Maar het echte feest begint na de wedstrijd, rond de klok van half acht zal Danny Nicolai bekende Nederlandstalige feestnummers zingen, waarna de avond wordt afgesloten door dj Melvin. Feestavonden bij de trekkertrek staan garant voor een knalfeest! En twee avonden achter elkaar is dubbel genieten.

Kom dus voor 2 dagen vol strijd, power en gezelligheid op vrijdag 2 en zaterdag 3 september naar de Te Veenweg Zuid (achter de Bramenberg). De toegang op zaterdag is €5,-, kinderen tot 12 jaar gratis. Voor meer informatie volg ons op Facebook, Twitter en via de website www.pullingeemnes.nl.

Related posts