Nieuwe app maakt foto’s afdrukken van je smartphone nog makkelijker

Sommige momenten zijn #hetbewarenwaard

 Photofeathers is een app waarmee je heel snel en eenvoudig foto’s af kunt drukken vanaf je smartphone of tablet. De app is ontwikkeld door twee vrienden die zich verbaasden over het gebrek aan gebruiksvriendelijke fotoprint apps. Dus ontwikkelden ze zelf een nieuwe oplossing om fotoalbums te maken. Maurice de Coo van Drukkerij Image Team in Eemnes erkende die noodzaak en durfde het project aan te gaan. Sindsdien worden alle fotoproducten gemaakt in Eemnes.

 Steeds vaker leggen we de leukste en bijzondere momenten in ons leven vast met onze smartphone, want die is tenslotte altijd binnen handbereik. Complete levensverhalen staan inmiddels op onze smartphones en blijven daar, soms vluchtig gedeeld via social media of whatsapp, totdat ze vrij snel uit het digitale zicht verdwijnen. Veel mensen herkennen wel het voornemen om eens écht wat te doen met die foto’s, zoals een fotoalbum of wanddecoratie maken. Het is echter vaak een tijdrovend gedoe. Daar is nu een oplossing voor gevonden: een app waarmee je, zogezegd in een handomdraai, albums kunt aanmaken en laten afdrukken via je smartphone of tablet.

Ontwikkeld vanuit een ander perspectief

Gek genoeg zijn er maar een beperkt aantal apps aanwezig waarmee je in Nederland vanaf je smartphone of tablet een fotoproduct kunt laten maken. “We zien vaak dat de grote bedrijven die reeds fotoalbums ontwikkelen voorzichtig de stap wagen om dit ook via apps aan te bieden. De methode en type fotoalbums zijn echter nog te uitgebreid en complex om met je wijsvinger in elkaar te zetten, dus de drempel blijft hoog.”, aldus Nicoline Krijger, bedenkster van de app en mede-eigenaar van het bedrijf Photofeathers. “Wij hebben de app ontwikkeld vanuit het smartphone perspectief, niet vanuit het album. Het moest namelijk vooral makkelijk en simpel zijn, zodat je vaker en met plezier de app gebruikt.”

Voor welke doeleinden?

Voorlopig kiest Photofeathers voor een uitvoering in de vorm van een fotowaaier ter grootte van een smartphone, die voor vele doeleinden geschikt is. De waaier is compact genoeg om mee te nemen en voorkomt voortaan het rondgaan van je smartphone als je foto’s wilt laten zien. Naast het maken van een fotowaaier van dagjes uit, evenementen en weekendjes weg, denkt het bedrijf aan nog meer toepassingen. Denk aan een mini-trouwalbum van de (party)foto’s van je gasten of een album voor opa en oma van de kleinkinderen. De spontaanste momenten worden namelijk met de smartphone vastgelegd. Er staan nog meer uitvoeringen op de planning die in de loop van dit jaar te bestellen zijn, zoals poster-collages.

Over de vraag of mensen nog wel tastbare fotoboekjes willen, in plaats van digitale foto’s, maakt het bedrijf zich geen zorgen. “We hebben gezien dat er nog steeds veel, zo niet meer behoefte is aan iets tastbaars en blijvends. Zeg nu zelf, vind je het leuker om een fotoboekje cadeau te krijgen of een paar foto’s via Whatsapp?”, aldus Nicoline Krijger.

Photofeathers wil zich vooral onderscheiden door het gebruiksgemak van de app en door eens wat anders aan te bieden dan een standaard boekje. De fotowaaier bevat 24 foto’s en is samengehecht met een metalen pin, leverbaar in een “smartphonehoesje”. Het gaat er vooral om om iets aan te bieden wat origineel is en/of leuk om cadeau te doen. Daar de fotowaaiers ideaal zijn om een eigen collectie/verzameling mee op te bouwen, spaar je met iedere bestelling voor leuke accessoires om ze in te bewaren of neer te zetten.

Waarom Eemnes

Via-via kwam Photofeathers in contact met Maurice de Coo van Drukkerij Image Team en dit leidde tot een hele fijne samenwerking. “Andere drukkerijen waar we aanklopten geloofden er niet in. Het maken van een fotowaaier gaat namelijk met veel handwerk gepaard, want er bestaat geen standaard machine om ze mee te maken. In alle opzichten past de samenwerking met ‘D.I.T.=’. Ze denken mee, zijn flexibel en durven nieuwe dingen uit te proberen. Dat is erg uniek in een wereld waar massa-afname domineert i.p.v. persoonlijke producten.”, aldus Photofeathers.

 Een fotowaaier heeft 24 foto’s, waarvan één per bladzijde en kost € 10,- excl. verzendkosten.

Kijk voor meer informatie op www.photofeathers.nl of volg Photofeathers op social media!

Related posts