Start bouw deelplan de Heemweide 2 te Eemnes

Op donderdag 15 september 2016 startte de bouw van 37 woningen in Zuidpolder Eemnes. Wethouder Den Dunnen van de gemeente Eemnes metselde onder toeziend oog van de kopers de eerste funderingsstenen. Onder een strakblauwe lucht met een stralende zon kregen kopers de gelegenheid om hun toekomstige buren alvast te leren kennen. De plaats waar hun huis gaat worden gebouwd, was gemarkeerd met een schep en het huisnummerbordje als presentje. Energiezuinig en comfortabel dorps wonen In de Heemweide fase 2 worden zeer energiezuinige woningen gerealiseerd met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,0. De norm EPC geldt voor energie die wordt gebruikt voor het verwarmen of koelen van de woning, gebruik van warm water, verlichting en ventilatie. Hiermee wordt vooruitgelopen op regelgeving die pas in 2020 van toepassing is. De EPC=0 draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en verlaagt de maandelijkse energielasten. De zeer lage energiebehoefte wordt onder andere behaald door standaard toepassingen van zonnepanelen en hoogwaardige isolatie. Er komt een variatie aan rijkgedetailleerde woningen, met afwisselende gevels die samen een herkenbaar geheel vormen. Elke woning is uniek, maar altijd met een dorpse uitstraling. Er komen rijwoningen, royale twee-onder-een-kapwoningen en semi-vrijstaande woningen. Dat deze afwisseling erg in de smaak valt bevestigt Esther (38), van origine een Eemnesser. ‘De uitstraling van de woningen sprak ons meteen erg aan. De afwisseling in de gevels geeft een prachtige sfeer’.

 

Natuurlijk dorps wonen Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weidelandschap omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen zo’n 500 woningen, die gefaseerd worden gerealiseerd. Het project Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Heijmans en Van Wijnen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over het project en de wijze waarop Zuidpolder wordt ontwikkeld.

Related posts