De veelzijdigheid van het Kringloopcentrum Eemnes.

Het aanbieden van tweedehands spulletjes in de winkel is de hoofdtaak…maar er is meer…

Op sociaal gebied  krijgen mensen , die bij het Kringloopcentrum werken weer een kans om via een re-integratie traject hun weg te vinden richting de arbeidsmarkt. Niet alle vrijwilligers overkomt dat doch  het afgelopen jaar zijn zeker zes personen weer terecht gekomen in de reguliere arbeidsmarkt.

Taxus Taxi

Het afgelopen seizoen is het Kringloopcentrum een inzamel plek geweest  waar iedereen het taxus snoeisel van hun tuin kon inleveren. Uit de naaldjes wordt de stof Taxal gehaald .Deze stof wordt gebruikt in chemo therapieën.

Ophaaldienst.

Het gratis ophalen van spulletjes wordt,na een telefonische afspraak ,door de vriendelijke chauffeurs  van het Kringloopcentrum graag gedaan.

Snuffelen.

Heel veel mensen komen wel drie ,vier keer per week even “snuffelen”. Er zijn iedere dag opnieuw wel weer “nieuwe”artikelen in de winkel te vinden. Van kleding, speelgoed tot aan boeken toe. Door de medewerksters met liefde gepresenteerd. En soms maak je wel ontroerende dingen mee….Op een zaterdagmorgen zat een mama met twee zoontjes…heerlijk op de grond voor de kinderboekenkast leuke boekjes uit te zoeken….

Helpen ?

Het aanbod van ingebrachte goederen blijft maar komen. Aan de ene kant fantastisch, maar het moet ook verwekt worden. Vandaar dat het Kringloopcentrum extra hulp kan gebruiken. Heeft U zin en tijd om een aantal dagdelen met gezellige mensen te werken? Meld u zich dan aan. U bent van harte welkom!

Related posts