Dorpsdichter Gerard Wortel in theater De Hasselbak

Eemnes,
Zaterdag 5 november, aanvang 20.15 uur komt Gerard Wortel met zijn voorstelling ‘Wortel draait er niet omheen’ in theater De Hasselbak .
De voorstelling bestaat uit liedjes, voordrachten en muziektheater.
De teksten van Wortel verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid.
Vanuit zijn eenpersoons ronddraaiend theatertje, muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen, te betrappen en te bezingen.
Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger.
Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek.
De kracht van dit barse multitalent ligt vooral in zijn liedthema’s, zijn niet aflatend improvisatievermogen, zijn beeldend taalgebruik en zelfspot. Met zijn teksten weet Wortel zijn publiek graag op het verkeerde been te zetten.
En zoals het een wortel betaamt gaat Gerard ook nog de diepte in.
En dat met teksten die ‘er toe doen’, met een grote taaldichtheid, en een zodanige snelheid dat er voor de gemiddelde luisteraar bijna geen ruimte overblijft voor enige ontlading. Ben je nog maar net bekomen van zijn liedje over zijn belevenis in de supermarkt, in één adem moet je al weer aanhoren hoe hij zich ooit als zaadcel ongelukkig voelde, waarna hij direct een ingetogen lied over vaders zingt. Wortel hekelt, ontroert of laat je ouderwets lachen.
Kortom, Gerard Wortel is een man van uitersten die op een aandoenlijke, satirische, onderhoudende wijze in zijn theatertje er niet omheen draait.
Gerard Wortel meemaken is hilarisch, Wortel niet meemaken is een gemis.
De entree bedraagt € 13,–. Kaarten reserveren via reservering@hasselbak.nl of gerardwortel@ziggo.n

Related posts