Kinderen genieten van basketbal clinics in de Hilt

In beweging komen en kennis maken met de sport basketbal. Maar ook lekker lachen en lol hebben met elkaar. Daar draaide het afgelopen zaterdag om tijdens de twee clinics die basketbalvereniging Eem’78 organiseerde in samenwerking met de gemeente Eemnes en oud-prof basketballer Henk Pieterse.

Een grote pluim

Wethouder Jan den Dunnen heette iedereen welkom: “Naast gymles op school is het belangrijk dat kinderen ook in hun vrijetijd deelnemen aan sportactiviteiten. Dat is goed voor hun gezondheid en hun sociale ontwikkeling. Daarnaast is sporten vooral ook erg leuk. Dit initiatief verdient wat mij betreft dan ook een grote pluim.”

Respect en acceptatie

De boomlange oud-prof basketballer Henk Pieterse startte met een inspiratiespeech voor de jongste deelnemers (in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar). Met de funclinic ‘Pass the Passion’ maakten ze kennis met de sport, maar er werd ook aandacht besteed aan respect en acceptatie. ’s Middags was er een clinic voor de oudere jeugd (in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar). Kinderen die al aan basketbal doen kregen die dag de kans om hun vaardigheden te verbeteren.

Related posts