NIEUWS EN ACTIVITEITEN VANUIT DE HILT

Kinderactiviteiten in de herfstvakantie

In de herfstvakantie, maandag  17 oktober t/m zaterdag 22 oktober, is het weer extra gezellig voor de jeugd in De Hilt. Zo kan je een taartje maken,  knutselen voor Halloween, RC  vliegen, deelnemen aan een theaterles,  een herfstkrans maken, er is een dansworkshop en een fun basketbal clinic “Pass The Passion”.  En natuurlijk is er weer de kinderbingo. Alle activiteiten zijn uitgebreid te lezen in De Hilt folder of op de website van De Hilt.

NIEUW IN DE HILT: DO-IN (Japans yoga)

Do-In is een heilgymnastisch systeem dat zijn oorsprong vindt in de klassieke Oosterse geneeswijze. Door middel van ademhalingsoefeningen, eenvoudige strekkingen, zelfmassage en diverse bewegingsvormen uit Taiji en Qigong wordt de vrije circulatie van Ki (energie) bevorderd. Do-In onderscheidt zich van andere yogascholen o.a. door stretsches met partner waardoor je makkelijker in een diepere ontspanning kan komen. Lenigheid is niet vereist want Do-In is geschikt voor iedereen. De lessen straten op 5 oktober op woensdagmiddag  van 13.30 uur (tot 14.30 uur).  Het enige wat je nodig hebt is een handdoek en gemakkelijk zittende kleding. De les wordt verzorgd door Martijn Schelen, gediplomeerd Do-In yoga leraar. Voor meer informatie:  06 419 777 73 of www.do-in-school.nl

EXPOSITIE

Vanaf 11 oktober tot 21 november exposeert Lidi Heeres- Limonard haar schilderijen in De Hilt. Na vele creatieve omzwervingen is zij op latere leeftijd in aanraking gekomen met het schilderen en dat doet ze inmiddels alweer 10 jaar met veel plezier. Het maken van een mooi schilderij geeft haar een goed gevoel. Het begint met een leeg doek en uiteindelijk ontstaat er iets waar Lidi met plezier naar kan kijken. Lidi gebruikt graag vrolijke kleuren.

do-in-yoga

Hans ten Have YOGA
Op de dinsdagmorgen worden er in de De Hilt Hatha Yoga lessen verzorgd door Hans ten Have (1946). Hans heeft zich na zijn 4-jarige docentenopleiding bij de ‘Stichting Yoga en Vedanta’ toegelegd op yoga voor senioren, en is lid van de Vereniging Yogaleerkrachten Nederland (VYN). Jaarlijks worden in Zwitserland de herhalingscursussen gevolgd van de Europese Yoga Unie (EYU) op het gebied van Yoga Therapie. De yogalessen hebben als specifieke eigenschap dat ze geschikt zijn voor zowel senioren zonder beperkingen als senioren met beperkingen in de vorm van nieuwe heupen of knieën, hoge bloeddruk, diabetes etc. Tijdens de les worden aanpassingen aangeboden zoals bijvoorbeeld het gebruik van een stoel. Recentelijk was de jongste cursist 34 jaar (neurofysiologe)  en de oudste 84 jaar, interessant toch dat zoiets kan samengaan!  De yogalessen zijn opgebouwd volgens een bepaalde logische structuur en hierbinnen  worden de diverse variaties van lichaams- en adembewustzijn aangeboden. Essentieel zijn de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest en de rol van energie (Prana) hierin.

Aldus bestaat een les uit de onderdelen:

  • Lichaamsbewustzijn; bewust staande, zittende of liggende houdingen en houdingseries.
  • Adembewustzijn; diepte, frequentie, plaats (buik, borst, sleutelbeen) en vorm van de adembeweging
  • Ontspanning; zowel tussenontspanningen als eindontspanning (mindfulness)
  • Geleide visualisaties en (eenvoudige) oefeningen voor het geheugen.
  • Adviezen voor een gezonde levenswijze op basis van recente inzichten.

Kortom, een scala van interessante zaken om eens kennis mee te maken in de vorm van een proefles. Contact: Hans ten Have, 035-6948656, j.m.tenhave@ziggo.nl

Dinsdag 1 november: BINGO 50+

Iedere eerste dinsdag van de maand is er een gezellige 50+bingo in de Theaterzaal van De Hilt. Altijd weer spannend en er zijn leuke prijzen te winnen. Iedereen vanaf 50 jaar is welkom!

Van 14.00 tot ca. 16.00 uur.
Deelname bedraagt € 3,00.

WIN JIJ DE E-FACTOR 2017?

e-factor

Voor je het weet is het zover;
De E-Factor 2017 vindt op zaterdag 7 januari plaats.

Wie treed in de voetsporen van de winnaars van dit jaar Anna, Emma en Mia?

Kun jij (of jullie) goed zingen, dansen, googelen of kun jij iets wat bijna niemand kan? En wil je dit nu eindelijk eens op een podium laten zien? Schrijf je dan nu vast in via www.

dehilt.nl en begin vast met oefenen voor jou act!

Meer informatie: info@dehilt.nl

Related posts