Voedselinzamelingsactie Boni

Jan Stern uit Eemnes organiseert zaterdag 5 november een voedselinzamelingsactie voor de hulporganisatie Dorcas bij de supermarkt de Boni in Eemnes. Stern is verbonden aan de Evangelische Gemeente Eemnes. “Ik wil samen met andere leden van onze kerk er zijn voor mensen die onze hulp hard nodig hebben”.
Stern legt uit waarom mensen de voedselpakketten hard nodig hebben: ”Deze pakketten gaan naar mensen die vluchteling zijn of door een zeer slechte gezondheid niet meer in staat zijn om aan voedsel te komen. Vrachtwagenchauffeurs zetten zich vrijwillig in en gebruiken zelfs hun vakantiedagen om de voedselpakketten in Afrika en Oost-Europa – en dan met name Oekraïne – te brengen. Per schip wordt ook het nodige vervoerd”.
Dorcas komt in actie voor de allerarmsten ongeacht hun religie, ras of politieke voorkeur.
Dit is de derde keer dat Stern een inzamelingsactie houdt. Vorig jaar kochten consumenten 105 voedselpakketten. Het jaar daarvoor 82. Hij hoopt nu stiekem nog meer voedselpakketten te slijten. ”Ik hoop dat er 130 dozen worden aangeschaft, vandaar het verkeersbord op de foto. Hoe meer hoe beter.”
Stern verwacht dat mensen sneller een doos zullen kopen, omdat ze nu kant-enklare voedselpakketten kunnen kopen.
Twee jaar geleden moesten mensen nog zelf allerlei producten bij elkaar zoeken in het schap. Helemaal makkelijk is het om geld in de collectebus te gooien. ”Mensen die haast hebben, kunnen nu ook meedoen aan de actie”, aldus Stern.

Related posts