Leerlingen Mariaschool brengen wethouder Jan den Dunnen gezond ontbijt op gemeentehuis

Vanochtend schoven 21 leerlingen van groep 5 van de Mariaschool met wethouder Jan den Dunnen aan de ontbijttafel. De kinderen brachten zelf het gezonde schoolontbijt mee. Zo gaven zij het goede voorbeeld in deze week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.Wethouder Jan den Dunnen van gemeente Eemnes nodigde, net als 254 collega-burgemeesters en -wethouders in het hele land, schoolkinderen uit voor een gezamenlijk ontbijt op het gemeentehuis en onderstreepte daarmee het belang van een gezond ontbijt. Aan tafel maakten de kinderen en de wethouder uitgebreid kennis met elkaar.

Donatie aan Jantje Beton

Aan het eind van het ontbijt betaalde wethouder Jan den Dunnen symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton: het goede doel van deze 14e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit groep 5 namen de cheque met een bedrag van € 600,- in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Foto: Studio Kastermans

Related posts