Succesvolle start verkoop Zwanenwater, Zuidpolder in Eemnes

Op woensdag 2 november jl. vond de goed bezochte verkoopavond plaats van 12 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrije kavels in Zwanenwater. Geïnteresseerden lieten zich in Grand Café Eemland uitgebreid informeren over de woningen en kavels door de aanwezige makelaars en bouwers. Ook de fraaie brochures vormden een bron van informatie. De maquette gaf een goed beeld van deze nieuwe uitbreiding van Zuidpolder.
Duurzaam en luxe wonen
‘De woningen zijn bijzonder ruim en bieden veel mogelijkheden om je woning naar eigen wens in te delen’ en ‘de uitstraling van de woningen spreekt me erg aan’, zijn enkele van de positieve reacties van geïnteresseerden tijdens de verkoopavond. De woningen in Zwanenwater vormen met hun speelse, dorpse architectuur een eenheid in verscheidenheid. De royale twee-onder-een-kapwoningen met een vanaf prijs van € 550.000,- V.O.N. zijn voorzien van diepe tuinen aan het water in een gebied met veel groen en leefruimte. Naast de gunstige ligging van Zuidpolder ten opzichte van o.a. Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, Den Bosch en Utrecht, kenden geïnteresseerden veel waarde toe aan de duurzame en zeer energiezuinige wijze waarop de woningen zijn gebouwd. De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd, standaard voorzien van zonnepanelen, met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0. Deze norm geeft aan hoe energiezuinig een huis is. In Zuidpolder wordt zo maximaal comfort met een minimale energiebehoefte gerealiseerd, wat zorgt voor een besparing in de energiekosten en minder CO2-uitstoot.
Stimuleringsbijdrage zelf bouwen
De gemeente Eemnes heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zwanenwater biedt vier vrije kavels aan met prijzen vanaf € 295.000,- V.O.N. Hier kan men een woning naar eigen wens bouwen. Uitgangspunt is dat het ontwerp past in het straatbeeld en de dorpse uitstraling van Zuidpolder. Als stimulans voor de zelfbouwer om een duurzame, energiezuinige woning te bouwen is er een stimuleringsbijdrage van € 4.000,- ex. btw beschikbaar. ‘Duurzaamheid moet gemeengoed worden en dat wordt stimuleerd door een bijdrage hiervoor te verstrekken. Nu moet dit nog worden aangejaagd, maar ik verwacht dat het met een paar jaar niet meer nodig is omdat de kopers dit én een lage EPC als voorwaarden voor hun toekomstige woning eisen’, aldus wethouder Jan den Dunnen van de gemeente Eemnes.
Inschrijving is gestart De inschrijving voor de 12 woningen en 4 vrije kavels in Zwanenwater is nu officieel gestart. De eerste inschrijvingen zijn al binnen. Op de website www.zwanenwatereemnes.nl is meer informatie te vinden over het totale woonaanbod, de situatietekening en de prijslijsten. Inschrijven kan tot 10 november 2016, 17.00 uur. Bij meerdere gegadigden voor een bepaalde woning of kavel, vindt er op een 11 november o.l.v. een notaris een loting plaats.
Natuurlijk dorps wonen Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weide omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen zo’n 500 woningen, die gefaseerd worden gerealiseerd. Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Heijmans en Van Wijnen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder, de vrije kavels en de wijze waarop het wordt ontwikkeld. Voor het actuele woonaanbod kijkt u op www.woneninzuidpoldereemnes.nl.

Related posts