Voor Tiener Moeders

Emma van den Brand was 15 toen ze zwanger werd. Dit was groot nieuws in Eemnes, waar zij sinds haar geboorte woonde. 20 november reikte zij haar boek tienerMoeder van Zoë uit aan Tanja Jess.

Op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, 20 november 2016, lanceerde voor tienerMoeders haar boek: tienerMoeder van Zoë. Eemnesser Emma, initiatiefnemer voor tienerMoeders, was vijftien toen ze zwanger werd en schrijft openhartig haar verhaal, nu haar dochter vijftien is. Tijdens de boeklancering in de Westerwijnfabriek te Amsterdam ontving Tanja Jess het eerste boek.

Dag van de Rechten van het Kind – boeklancering
Tanja Jess zette zich eerder in voor een tienermoeder, tijdens het tv-programma ‘Vier handen op een buik’. 20 november ontving Tanja het eerste boek.

Boek tienerMoeder van Zoë

Emma schrijft over hoe ze koos voor haar kind, hoe haar omgeving in Eemnes daar op reageerde. Iedereen kende haar, ook al kende zij niet iedereen. Snel genoeg wist iedereen af van het bestaan van dé tienermoeder in Eemnes. Ze schrijft over hoe klein haar wereld was, waar haar oneindige bewijsdrang vandaan komt, wat het effect is van uitgescholden worden, hoe groot haar moederliefde is en alle andere dingen die je over tienermoeders wilt weten. Het kan iedereen overkomen. Hoe ga je daar dan mee om?
Met het boek wil Emma ondersteuning bieden aan tienermoeders. De vooroordelen en taboe die rusten op tienermoeders wil zij wegnemen. Zij laat haar proces zien, van de moeilijkere opstart tot aan nu. Het boek is te koop via www.voortienermoeders.nl.

Emma richtte in 2016 voor tienerMoeders op. Naast het boek gaat voor tienerMoeders jonge ouders aan werk helpen, zodat ze een toekomst op kunnen opbouwen.

Bron: voor tienerMoeders, 14 november 2016

Related posts