Zaterdag 19 november bezoekt Sinterklaas natuurlijk ook Eemnes!

Om 13.00 uur zal hij met zijn Zwarte Pieten in de Sinterklaas-boten  aankomen in de haven van Eemnes aan het Evenementenplein.

De Sint wordt daarna ontvangen door burgemeester Roland van Benthem. Het zal feest zijn rond “Het Oude Raadhuis”  door de medewerking van de 5 December Pieten Band en de danspietjes van Dansschool Dansu.

Na deze ontvangst gaat de Sint onder begeleiding van de Pietenband in optocht naar winkelcentrum De Minnehof.

Alle kinderen worden uitgenodigd om zich te verkleden als Sint of Piet en achter de muziek aan mee te lopen in de optocht. Tijdens de optocht kijkt een jury wie het mooist verkleed is! De vijf mooisten krijgen een prijs, die de Sint persoonlijk zal uitreiken bij De Minnehof.

Na het bezoek aan De Minnehof vertrekken Sint en Pieten in gestrekte draf naar De Hilt. Daar kunnen de kinderen tot en met zes jaar van 14.30 tot  16.30 bij Sinterklaas op schoot.

Ook in De Hilt maken de Pieten het gezellig.  De danspietjes van Dansschool  Danscompagnie zullen er  een echt feest van maken voor jong en oud!

Jubilerende Sint en medewerkers

De intocht van de Sint in Eemnes krijgt dit jaar een heel speciaal tintje. Het zal iedereen bekend zijn dat ook in Eemnes de Sint geholpen wordt door een grote groep vrijwilligers, die er met elkaar een mooi feest voor de kinderen van maken! Dat zal ook dit jaar op 19 november weer het geval zijn.

Maar het zal achter de schermen extra feestelijk worden omdat Henk van Hees voor de 40e keer tekent als Sint bij de Eemnesser intocht. Henk Eek doet datzelfde als Zwarte Piet en Dorien Walraven tekende 40 jaar lang voor allerlei activiteiten variërend van Piet tot grimeuse. Dit zijn unieke mijlpalen en dat zal na de intocht en de receptie in De HIlt gevierd worden in het Eemnesser hoofdkwartier van de Sint bij Café Staal!

Mien Walraven-Brouwer verslaat nog de jubilarissen, die 40 jaar in dienst zijn. Zij heeft 42 jaar lang de kleding van de Sint en de Pieten verzorgd. Met de nodige assistentie heeft ze ook heel wat pakken gemaakt! Daarnaast heeft ze al die jaren de coördinatie voor de Zwarte Pieten verzorgd.  Ze kan met recht de Pietenmoeder genoemd worden. Mien gaat nu het stokje overdragen aan een ander. Ze heeft beslist meer verdiend dan een zakje pepernoten van de Sint.

Komt dus allemaal op 19 november om 13.00 uur naar de Eemnesser haven, waar het is toegestaan om de jubilarissen een knipoog te geven!

Related posts