Festival of Lessons and Carols met het Goylants Kamerkoor in Eemnes

Op zondag 18 december, om 10.00 uur, vindt in de H. Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk 58 in Eemnes een Festival of Lessons and Carols plaats. Deze Engelse vooruitblik op het kerstfeest is in ons land inmiddels ook traditie. Een traditie waar het Goylants Kamerkoor ook al ruim 25 jaar vorm aan geeft, her en der in het Gooi en ook daarbuiten.

De feestelijke ochtendmis  op 18 december krijgt de traditionele vorm van een Festival of Lessons & Carols,  waarin lezingen (lessons) en kerstliederen (carols) elkaar afwisselen. De liederen zijn bewerkingen van Engelse maar ook van buitenlandse kerstliederen, van 14e-eeuws tot hedendaags. Een belangrijk element daarbij is het ‘community singing’: bekende Engelse carols, zoals While shepherds watched their flocks en God rest you merry gentlemen en, niet te vergeten: het processielied aan het begin, Once in royal David´s city, kunnen door alle aanwezigen worden meegezongen.

Het koor zingt bekende en minder bekende kerstliederen en bewerkingen daarvan, zoals de Wexford Carol, een typisch Ierse volksmelodie, maar ook King Jesus hath a garden –  dat wij zullen herkennen als Heer Jezus heeft een hofken en, last but not least, een bewerking van het aloude kerkgezang O Magnum Mysterium voor vrouwenstemmen, die Anneke Wittop Koning speciaal voor het Goylants Kamerkoor maakte.

Festival of Lessons and Carols

Door het Goylants Kamerkoor olv Bas Halsema, met Bas Groenewoud, orgel

  1. Nicolaaskerk, Wakkerendijk 60, Eemnes

Zondag 18 december, 10.00 uur

Collecte bij de uitgang

Related posts