Geboortecentrum Baarn, een nieuwe naam en locatie

Vrijdag 2 december jl. opende Geboortecentrum Baarn haar deuren op een geheel nieuwe locatie op de Nieuwstraat 40 in Baarn. Het Geboortecentrum is het logische vervolg op de Verloskundigen Praktijk Baarn, die in 2004 door Lydia Hattink werd opgezet. Sinds 2009 werkt zij samen met haar collega Marieke Landkroon. Beiden zijn gediplomeerd verloskundige en echoscopist. “ De nieuwe naam drukt uit dat we inmiddels een veel omvangrijker dienstenpakket aanbidden dan het louter verloskundige deel van een bevalling. We adviseren vrouwen ( en hun partner) eigenlijk al vanaf het prilste begin van een zwangerschap; ja zelfs al vanaf het moment van de kinderwens! Vroeger kon een vrouw pas als ze drie maanden zwanger was bij een verloskundige terecht, maar wij vinden het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium een zwangerschap te kunnen begeleiden”.

Lydia’s collega Marieke valt haar bij. “Er komt zoveel op je af en zeker als het je eerste zwangerschap is. Dan is het extra plezierig is je weet dat je in vertrouwde handen bent bij gediplomeerde en ook geregistreerde verloskundigen, die ook zelf moeder zijn, en waar je met al je vragen en twijfels terecht kan. Om al die aandacht en zorg te kunnen geven werd het echt tijd dat we een grotere locatie betrekken. Gelukkig hebben we die nu hier in Baarn aan de Nieuwstraat gevonden. Het is groot, licht en vrolijk. En we hebben nu ruimte voor aanvullende zaken als cursussen, een diëtiste, fysiotherapie en hopen binnenkort ook voetverzorging, zoals voetmassage, pedicure en podologie in ons aanbod te kunnen opnemen. Het fijne van dit nieuwe pand is dat het heel goed bereikbaar is en dat er hier in de straat en directe omgeving ruim parkeergelegenheid is. Dat laatste is belangrijk, want veel van onze zwangere cliënten zijn ook afkomstig uit omliggende gemeenten, zoals Eemnes, Eemdijk en Lage Vuursche. Het is voor mij en Lydia het mooiste beroep ter wereld en je moet het ook echt willen. Elke zwangerschap en bevalling is anders en we hebben er gemiddeld ongeveer 20 per maand!”. Het Geboortecentrum Baarn is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om dit te kunnen waarborgen hebben Lydia en Marieke twee gediplomeerde assistentes. Jacqueline Steenbeek werkt sinds mei van dit jaar bij het centrum en woont in Eemnes en haar collega is Anouk Banda.

Geboortecentrum Baarn is aangesloten bij de Kon. Nederlandse Organisatie van Verloskundigen.

Wie meer wil weten kan terecht op de nieuwe website geboortecentrumbaar.nl en ook via die site een afspraak maken. Telefonisch kan natuurlijk ook. Geboortecentrum Baarn, Nieuweweg 40, 3743 BL Baarn. Tel. 035-541 45 59

Related posts