Herderstocht Eemnes op kerstavond: ‘Droom maar…’

Op kerstavond is Eemnes even Bethlehem en wandelen volwassenen en kinderen langs mooie plekken en taferelen die te maken hebben met het eeuwenoude kerstverhaal.

Op kerstavond 24 december waan je je in Eemnes even in Bethlehem; de plek waar het eeuwenoude kerstverhaal begon. Op deze avond is een mooie sfeervolle wandelroute van ca. 60 minuten uitgezet door Eemnes langs diverse taferelen die te maken hebben met het kerstverhaal.

Voor de zesde keer wordt deze herderstocht georganiseerd door de kerken in Eemnes: de Evangelische Gemeente, Hervormde Gemeente en de RK Nicolaaskerk en dit jaar ook de protestantse gemeente Laren-Eemnes. De tocht werd vorig jaar door zo’n 750 enthousiaste mensen bezocht.

Het thema is dit jaar ‘Droom maar’. In het kerstverhaal staan meerdere dromen. Jozef krijgt een droom en ook de wijzen uit het Oosten. Door deze dromen worden bijzondere boodschappen van God doorgegeven.

1Ben je ook benieuwd naar deze dromen? Tijdens de tocht komen we langs de wijzen met hun kameel, de engelen en nog meer (nieuwe) scènes; in de herberg staat een hapje voor de deelnemers klaar. De lichtjes wijzen de weg naar de stal waar we het Kindje in de kribbe vinden.
Om mee te kunnen lopen, heb je een ticket nodig. Deze zijn vanaf 17 december verkrijgbaar bij Primera in Eemnes voor 2 euro. Kinderen onder de 4 jaar hebben geen ticket nodig. De tocht start om de 10 minuten tussen 17.00 en 19.30 uur vanaf  ‘de Wel’ aan de Rutgers van Rozenburglaan 1 in Eemnes. De tijd van vertrek staat op je ticket.

3

Kinderen krijgen bij de ticketverkoop een bouwplaat mee voor een lampion. Deze kunnen op zondag 18 december in ‘de Wel’ van 10.00 tot 11.30 uur worden ingekleurd,versierd met vliegerpapier en in elkaar worden gezet. Je krijgt er een lampionstokje bij. Deelname is gratis. Kinderen die niet meelopen met de herderstocht zijn ook welkom. Er zijn voldoende lampions aanwezig. Zie voor meer informatie www.egeemnes.nl, www.hervormdegemeenteeemnes.nl, www.parochienet.nl/eemnes

of www.pglaren-eemnes.nl.

Related posts