KERSTMIS in en rondom EEMNES

Zowel in als rondom Eemnes zijn ook dit jaar veel optredens voor en door Eemnessers en is

december volgeboekt met kerstconcerten, kerstworkshops en kerstsamenzang, een mooie traditie die ons in de sfeer van Kerstmis brengt.

Op dinsdag, 20 december a.s. zal in een sfeervolle R.K. Nicolaaskerk van Eemnes (Wakkerendijk 58) de 37e Volkskerstzang plaats vinden. Met dit jaar als Thema: “Komt het ooit goed? “Aanvang 19.30 uur (kerk open vanaf 19.00 uur). Naast de sprekers: De burgemeester van Eemnes: R. van Benthem, Ds. Job de Bruijn, Pastor Joachim Skiba en Ben Griffioen, kunt u weer met vele bekende kerstliederen meezingen en er kan worden geluisterd naar prachtige liederen en muziek. Dit alles m.m.v. Vrouwenkoor Divina & Zangduo ByHeart, olv en begeleiding van Paul Snoek met orgel en piano en het ensemble Leger des Heils korps Zeist olv Cor Nieuwenhuijse. Ook dit jaar zal weer de prachtige jaarlijkse kerststal van de RK-Nicolaas parochie te zien zijn.

Een greep uit het talrijke aanbod aan kerstconcerten/optredens:

O.l.v. Paul Snoek is er dit jaar een weekend waarin veel concerten met zijn diverse koren zullen plaats vinden, allemaal in de R.K. Nicolaaskerk van Eemnes, waarbij Entree 10, – en kaarten aan de kerk verkrijgbaar zijn: Vrijdag 16 december, 20 uur: Gemengd Koor Opus55 en Vrouwenkoor Divina o.l.v. Paul Snoek geven samen een Kerstconcert in Engelse Stijl. Beide koren zingen ieder apart en samen werken van John Rutter en David Willcocks en anderen. Er is deze avond ook ruimte voor samenzang, eveneens in Engelse sferen. Organist is Jan Schuring. Zaterdag 17 december, 20 uur: Pop&Theaterkoor o.l.v. Paul Snoek brengt een reprise van het Muziektheater Scrooge, een meeslepende muzikale vertelling op basis van het bekende kerstverhaal van Dickens. Zondag 18 december: drie concerten: 13.30 uur: Wereldkoor Ratatouille o.l.v. Paul Snoek geeft een gevarieerd Kerstconcert, waarin het koor ons meeneemt langs het kerstfeest door heel Europa. 16.00 uur: Vocaal Ensemble Puur en Gemengd Koor Canto Nuovo o.l.v. Paul Snoek geven i.s.m. het Gooisch Strijkkwartet een prachtig en sfeervol kerstconcert. Er klinkt o.a. de Deutsche Messe van Schubert en diverse bekende en nieuwe Carols en 20.00 uur: Vrouwenkoor Uniek o.l.v. Paul Snoek brengt het Muziektheaterwerk Scrooge op tekst en muziek van Paul Snoek. Kom dit meeslepende en herkenbare kerstverhaal opnieuw beleven in dit bijzondere jasje!

Op kerstavond 24 december 19.00 uur, zal het Kinderkoor o.l.v. Paul Snoek in de Petrus&Pauluskerk aan het Kerkplein, Soest een prachtige Kerstmusical opvoeren voor jong en ouder. Diezelfde avond om 22.00 uur zal Canto Nuovo o.l.v. Paul Snoek o.a. de Deutsche Messe van Schubert uitvoeren met begeleiding van het Gooisch Strijkkwartet en organist Henk de Ruig. En op 25 december een plechtige dagmis in de Heilige Familiekerk te Soest m.m.v. Cantemus Loosdrecht. En kijk op 1 januari om 10.30 naar de TV uitzending bij NPO 2 waar Vocaal Ensemble Puur olv Paul in de R.K. kerk in Maartensdijk de gezangen vergt. En u kunt ook de kerstagenda vinden op de website: www.paulsnoek.nl.

Op 11 december wordt een bijzonder kerstconcert gegeven door 3 musiciennes onder de naam Merain, om 15:00 uur in De Kapel, ‘s-Gravelandseweg 144, 1217 GA Hilversum. Merain (zang, viool en Keltische harp) brengt dan het betoverende kerstconcert A Celtic Christmas. Op het programma staan de mooiste kerstliederen en melodieën van de Britse eilanden: Ierland, Engeland, Schotland en Wales. Kaartverkoop (€16, kinderen t/m 15 jaar €11) via www.meraintrio.com

Sint Jans Basiliek, Brink 31 te Laren Op kerstavond 24 december: olv Jim Berben Gezinsviering om 18.00 uur en zingt de Cantorij om 20.30 uur, naast kerstliederen, de St. Jans mis van Rutger van Mazijk. Om middernacht 24.00 uur zingt het Sint Jan –de Goede Herderkoor, tijdens de Nachtmis olv van Bas Groenewoud een vrij onbekende Pastorale mis van Brixi en kunt u luisteren en soms meezingen met en naar kerstliederen.

Op 25 december zal de Cantorij om 11.30 uur van L.da Viadana de Missa l/Hora Passa ten gehore brengen (welke zij ook op 1. Jan. 2017, 11.30 uur zal zingen) en is het kindje wiegen om 15.00 uur.

En… Last but NOT least is er op 26 december om 14.00 uur het jaarlijkse kerstconcert met de Sint Jans Schola olv Hans Rikkert de Koe mmv twee organisten Cees van der Poel en Bas Groenewoud en een strijkkwartet. Er worden o.a. stukken van Praetorius, Bach, Mendelssohn, Rossini en Grieg ten gehore gebracht, aangevuld met enkele stukken Gregoriaans. Kortom, muziek door de eeuwen heen, een mooie afsluiting van de Kerstdagen. De Basiliek is open vanaf 13.30 uur; aanvang concert 14.00 uur, na afloop is er een deurcollecte, info: www.sintjansschola.nl

Namens alle deelnemende koren/muzikanten wens ik u fijne Feestdagen.  Reggie van Berkel.

Related posts