pianist Yuanwei Ping

Op donderdag 15 december zal het Lunchpauzeconcert in het gemeentehuis worden verzorgd  door de pianist Yuanwei Ping met een Liszt programma dat hij ook op het Lisztconcours gaat spelen. Op het programma staan de volgende stukken:
Praeludium nach J. S. Bach ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’,
Bénédiction de Dieu dans la solitude, En rêve, Ballade No. 2
‘Recuerdos de la Alhambra’ ( Francisco Tárrega / Alan Weiss)

Yuanwei Ping werd geboren in 1989 in Tianjin, China. In 2010 verhuisde hij naar Nederland en werd toegelaten tot de Bachelor opleiding van Hogeschool voor de kunsten van Utrecht, waar hij piano ging studeren bij Alan Weiss. In 2012 won hij een competitie binnen de HKU.  Hij sloot zijn Bachelor studie aan de HKU af met de hoogste onderscheiding. (10/10). Hij vervolgde zijn studie piano (Master) aan het Royal College of Music te Londen bij Norma Fischer. Hij volgde ook masterclasses bij wereldberoemde pianisten zoals Lang Lang, Pascal Devoyon , Anton Kuerti, Daniel Rivera, Akiko Ebi, Diane Andersen, Boris Berman en andere grootheden. De afgelopen jaren gaf hij verscheidene bejubelde concerten in Nederland, Spanje, Engeland en China.

De toegangsprijs is 10 euro incl koffie en een broodje. De zaal is open vanaf 12 u en het concert begint om 12:30. U kunt reserveren op 035-5380827  of info@scarbomusica.nl

Related posts