Expositie BEL-Art: op ontdekkingsreis naar de binnenwereld

Donderdag 9 februari wordt om 17.00 uur de 31e BEL-Art-tentoonstelling geopend door Ds. Rinzema en wordt de Fantasie van Gabriel Fauré voor fluit (Babette van Helsdingen) en piano (Jenny Hess) ten gehore gebracht.

Deze 31ste editie nemen Xandra Richters, Babette van Helsdingen en Margreet Rost van Tonningen je mee op een ontdekkingsreis naar de binnenwereld.

Het motto van Xandra Richters is: Kijken is ontdekken. Met fotografie wil zij het wezen van een situatie (momentopname) of object ‘pakken’ door het innemen van een ongebruikelijk standpunt en de juiste belichting. Zij werkt ook met gemengde technieken veelal op papier, figuratief of abstract met als doel de gelaagdheid van de werkelijkheid weer te geven door letterlijk in vele lagen het beeld op te bouwen.

Hoe verhoudt zich onze binnenwereld t.o.v. de buitenwereld of de cultuur t.o.v. de natuur? Gewapend met een beschouwelijke inslag en een opleiding aan de Rijksacademie die leerde tekenen naar de waarneming gaat Babette van Helsdingen die vragen al decennia lang te lijf. Haar schilderijen zijn een verslag van die wisselwerking. Stel je open, reis met haar mee, op de drempel tussen twee werelden.

Waar komt je creativiteit vandaan en wat wil het eigenlijk uitdrukken? Wat roept het product van je creativiteit bij jezelf en een ander op? Beeldhouwer Margreet Rost van Tonningen ontdekte tijdens de jarenlange lessen van Frans van Dorst aan de Gooische academie dat haar beelden vaak symbolisch zijn en een metafoor van wat zich in haar binnenwereld afspeelt en zo tot expressie wil komen.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 21 maart tijdens kantooruren, vrijdagmiddag gesloten van het Bel Kantoor (Gemeentehuis) aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Related posts