‘Rondje Cultuur’ ziet wat soms verborgen blijft

Op donderdag 16 maart kunt u weer luisteren naar verrassende en gevarieerde verhalen van mensen uit de regio. Gewone mensen die gegrepen zijn door de muziek, kunst of een bijzondere hobby. Steeds weer blijken er dan bijzondere dingen te ontstaan. Al het moois wat in uw omgeving gebeurt, maar soms verborgen blijft, komt voorbij in Rondje Cultuur. De avond start om acht uur in De Hilt en de toegang is gratis.

Band Uit Eemnes 

B.U.E. speelt op herhaling bij ‘Rondje Cultuur’ en wederom zal alles anders zijn. Dit keer geen piano, geen didgeridoo, geen bassist en ook geen Eemnesser zangeres. Een geheel nieuw geluid wordt verzorgd door (v.l.n.r.): Rob Hondius (drum), Ida de Jong (saxofoon), Astrid Knaap (gitaar en zang) en Jan van IJken (trombone).

Tussen twee dimensies 

Barbara Houwers creëert haar werk in het gebied tussen schilderkunst en beeldhouwkunst. Steeds komen de kracht van herhaling, abstractie, vorm en structuur terug in 2 en 3 dimensionaal werk. De traditie blijft haar fascineren en is het uitgangspunt voor een intrigerende fusie tussen ambachtelijke en hedendaagse technieken. Zo schildert en boetseert ze haar mensfiguren, maar vertaalt ze ook in 3D- print objecten. In een nieuwe fase onderzoekt Houwers de sculpturale ruimte en wordt ze -naast schilder- ook beeldhouwer. Barbara vertelt bij ‘Rondje Cultuur’ over de ontwikkeling van haar werk tot nu.

Related posts