Verdieping in de Paastijd

Mattheus Ontbijt 2017 in Restaurant Mauve te Laren

Dinsdag 4 april a.s. van 07.00 – 09.00 uur organiseert Stichting www.Preekvandeweek.com in restaurant Mauve aan de Brink te Laren het jaarlijkse Mattheus – ontbijt. Dit ontbijt is bedoeld als verdiepende bezinning op de Pasen en het luisteren naar de Mattheus-Passion, zoals deze ook zondag 9 april zal worden uitgevoerd in de St. Jans-Basiliek.

Muziekhistoricus Joop van Velzen zal vertellen over de zeer doordachte architectuur van de Bachs Mattheus-Passion: de kruisvorm – architectuur, verborgen in de Mattheus. Van Velzen baseert zich op de wetenschappelijke publicaties van Kees van Houten. Van Velzen doet dit met luister fragmenten, muziek – en beeldmateriaal. Van Velzen is groot muziekdeskundige, heeft diverse boeken over muziek geschreven, doceert en geeft regelmatig lezingen in den lande.

Jan Rinzema, schrijver en theoloog, zal kort en boeiend vertellen over de betekenis van Jezus’ laatste woorden ‘het is volbracht’. Als Bachkenner en theoloog geeft hij aan dat Bach Jezus in de Mattheus-Passion portretteert als de mens, die een nieuwe doorbraak in de mensheidsgeschiedenis heeft geschonken.

Jan Rinzema is ook bekend als digidominee. Via Internet verzorgt hij wekelijks hedendaagse Bezielende Bijbelse Bezinning (zie www.preekvandeweek.com).

De kosten voor het uitgebreide ontbijt en de twee lezingen zijn 19,50 ‘all-in’. Het bedrag s.v.p. vóór 31 maart overmaken op NL 28 ABNA 045 602 09 18 t.n.v. Stichting Preek van de Week. o.v.v. Mattheus ontbijt 2017 en de naam van de deelnemer(s). U krijgt een bevestiging van ontvangst middels een terugstorting van €0,01 op uw bankrekening. We hopen u 4 april a.s. te ontmoeten bij het Mattheus ontbijt 2017!

‘Vrienden van de Preek van de Week’, Sonja Boom – van Aelst, Remco Boom, Mieke van Diepen, Gerard Dorrepaal, Arjan van der Heiden, Ria van der Mik, Nynke Rinzema en Ank van der Zee

Related posts